İngiltere polis şefleri; kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin "salgın seviyelerine" ulaştığını belirtti. Emniyet güçlerinin bunu terörizmle aynı ölçekte bir tehdit olarak ele aldığını söyledi.

1 MİLYONDAN FAZLA SUÇ

Ulusal Polis Şefleri Konseyi ve Polislik Koleji tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre; İngiltere polisi 2022-2023 yılları arasında kadınlara ve kız çocuklarına yönelik 1 milyondan fazla şiddet suçunu kayda geçirdi. Bu sayı, kaydedilen tüm suçların beşte birini oluşturuyor. Aynı dönemde her altı cinayetten biri aile içi şiddetle ilgiliydi.

ULUSAL ACİL DURUM

Yardımcı Emniyet Müdürü Maggie Blyth, "Kadınlara ve kızlara yönelik şiddet ulusal bir acil durumdur. Değişim yaratmak, kadınlara ve kızlara yönelik şiddeti artık normal kabul etmemek için toplum olarak ilerlememiz gerekiyor" dedi.

İNANILMAZ ARTIŞ

Blyth, verilerin şaşırtıcı olduğunu belirtti. Her yıl ölçek ve karmaşıklık bakımından büyüdüğünü, bu tür suçların 2018'den 2022'ye kadar %37 oranında arttığını sözlerine ekledi. İngiltere Hükümeti, geçen yıl kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddeti kamu güvenliğine yönelik ulusal bir tehdit olarak sınıflandırdı. Polis güçlerine, terörizm ve ciddi organize suçlarla aynı şekilde bu soruna müdahale etme önceliğini vermeleri gerektiği söylendi.

Kaynak: HABER MERKEZİ