2 ay önce Teknoloji

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, ilk yurt dışı uçuş gösterisini İngiltere'de gerçekleştiren Türkiye'nin özgün helikopteri GÖKBEY'in yurt dışından büyük ilgi gördüğünü söyledi.

2 ay önce Ekonomi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,74 değer kaybederek 11.089,53 puandan tamamladı.

2 ay önce Ekonomi

Yapı Kredi, Alman Bankhaus J. Faisst (“BHF”) hisselerinin tamamını satın aldı. Satın alınan bankada 60 milyon euroluk sermaye artışı gerçekleştirilecek ve unvanı Ağustos ayı itibarıyla “Yapı Kredi Almanya” olarak değiştirilmiş olacak

2 ay önce Sağlık

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akdoğan, sıcak günlerde ishal vakalarının arttığını belirterek, "Bol sıvı ile birlikte posasız ve yağsız gıdaları tüketmeyi öneririz." dedi.

2 ay önce Ekonomi

Renault, Megane Sedan modeli ile engelli vatandaşlara özel ÖTV muafiyeti fırsatı sunuyor. Bu muafiyet, engelli bireylerin araç sahibi olmasını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Renault’nun yeni modeli, bu dönemde devlet destekli avantajları değerlendirerek dikkat çekici bir çözüm sunuyor. Özellikle yüksek fiyatların hakim olduğu piyasada bu muafiyet büyük bir avantaj sağlıyor.

2 ay önce Dünya

Atlantik geçişinin başarısız olmasının ardından bir çift cankurtaran botunda hareketsiz halde bulundu. 70 yaşındaki Brett Clibbery ve eşi Sarah Packwood, 13 metrelik yelkenlileri SV Theros ile seyahat ediyorlardı. Ancak cesetleri, Nova Scotia'daki Sable Adası'na vuran bir cankurtaran botunda bulundu.

2 ay önce Ekonomi

Henley Pasaport Endeksi güncel raporuna göre Singapur, sıralamada en üst sırayı paylaşan 6 ülke ile arayı açarak “Dünyanın En Güçlü Pasaportu” unvanını yeniden devraldı. Endeksin en alt sırasında Afganistan yer alıyor

2 ay önce Sağlık

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Pınar Sökülmez Kaya, sosyal medyadaki yemek içeriklerinin "hedonik açlığı" ortaya çıkarabildiğini söyledi.

2 ay önce Eğitim

Kastamonu Üniversitesi, TEKNOFEST 2024’te “2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları” makine imalatı ve otomotiv kategorisinde ikincilik ödülü kazandı.

2 ay önce Magazin

Emre Altuğ, Dada Salon Kabarett’te yeniden sahne alacak. Konserlerinde boş yer kalmayan Altuğ, 26 Temmuz’da yeniden aynı sahnede geçmişten günümüze söylediği hit şarkılarını seslendirecek