Kanada Kraliyet Atlı Polisi'nin (RCMP) açıklamasına göre; 70 yaşındaki Brett Clibbery ve eşi Sarah Packwood, 13 metrelik yelkenlileri SV Theros ile Atlantik Okyanusu'nu geçmeye çalışıyordu. Ancak cesetleri, Nova Scotia'daki Sable Adası'na vuran bir cankurtaran botunda bulundu.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Çift, Portekiz adalarından biri olan Azorlar'a doğru yola çıkmak üzere Nova Scotia'daki Halifax Limanı'ndan ayrıldı. 18 Haziran'da kayıp ilanı yapılmıştı. İkilinin tekneyi neden terk edip cankurtaran botuna bindiği belli değil. Soruşturma sürüyor.

ATLANTİK'İN MEZARLIĞI!

Sable Adası, "Atlantik'in mezarlığı" olarak da bilinir. Atlantik Denizcilik Müzesi'ne göre; 1583'ten beri orada 350'den fazla gemi enkazı kaydedilmiştir. Clibbery'nin oğlu James, "Onlar harika insanlardı ve şu ana kadar açıklanamayan ölümlerinin bıraktığı boşluğu dolduracak hiçbir şey yok" açıklamasında bulundu.

TEKNE ELEKRİKLİYDİ

Kendilerini maceraperest gezginler olarak tanımlayan Clibbery ve Packwood, seyahatlerini Theros Adventures adlı YouTube kanalında belgeliyordu. Çiftin "Yeşil Yolculuk" adını verdiği bu trajik seyahat, fosil yakıtlar yakmadan da uzun mesafeler boyunca gitmenin mümkün olduğunu göstermeyi amaçlıyordu. Clibbery, 13 Mayıs'ta YouTube'da yayınlanan bir videoda "Elektrikli bir teknemiz var. Motoru güneş panelleriyle şarj ediyoruz" demişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ