2 ay önce Ekonomi

Resmi açıklama geldi, emekli promosyonlarına rekor zam yapıldı. 16 Temmuz Salı günü AKP Grup Başkan Vekili Abdullah Güler, emekli maaşlarının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye çıkarılacağını duyurdu. Bu düzenlemenin Meclis'te onaylanması beklenirken, bankalar da emekli promosyon oranlarını güncellemeye başladı. Garanti Bankası, gelir ve aylıklarını taşıyan ve üç yıl kalma taahhüdü veren emeklilere 15 bin TL'ye kadar promosyon ödemesi yapacağını duyurdu.

2 ay önce Dünya

ABD Wyoming'de İlçe Savcılığı, Attica Islah Tesisi'nde kalan bir mahkumun, tesisteki bir çalışana tecavüz etmeye çalıştığı gerekçesiyle 15 yıl daha hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

2 ay önce Gündem

Ankara’da yoğun ve gergin günler yaşanıyor. TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda sokak hayvanlarına yönelik yasa teklifi görüşülürken Meclis’te grubu bulunan partilerin temsilcileri arasında sert tartışmalar yaşandı. TBMM Komisyonu’na alınmayan hayvan hakları savunucuları da Meclis koridorlarında düzenledikleri protesto gösterileriyle tepkilerini en yüksek perdeden dile getirip gündemi belirledi.

2 ay önce Gündem

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sokak hayvanları ile ilgili kanun teklifine gelen tepkilere ilişkin, “Arzu ettiğimiz şey bu manzaraları sokaklarımızda görmemektir. Ama bunun böyle bir katliam yasası gibi sunulması büyük bir haksızlıktır. Tutup da bunu yakarız, yıkarız, şöyle yaparız gibi bir meseleye sokmak aslında bu mücadeleyi verenlere de, hem insanlara saygısızlık hem de hayvan hakları savunucularına saygısızlıktır” dedi.

2 ay önce Ekonomi

Türkiye’nin önde gelen gıda şirketlerinden Maksul Gıda, mahkeme kararıyla iflas etti. Pandemi döneminde başlayan finansal zorlukların ardından iflas eden şirket, 200’den fazla şubesini kapatmak zorunda kaldı. Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin sahibi Hakan Şenol ve Maksul Gıda için iflas kararı verdi. Şirketin kamu kaynaklarına ve işçilere ödeme yapmaması, iflasın ana nedenlerinden biri olarak gösterildi.

2 ay önce Dünya

Blake Lively ile 4 çocuğu olan Ryan Reynolds daha fazla bebek istediğini belirtti. Deadpool filminin yıldızı, "Ne kadar çok olursa o kadar iyi. Etrafta koşuşturup dursunlar, daha fazlasına sahip olalım" dedi.

2 ay önce Eğitim

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), dijital dönüşümde Türkiye’ye örnek bir adım atarak öğrencilerine, akademisyenlerine ve idari çalışanlarına ‘kodlama’ eğitimi vermeye başladı. İzmir Ekonomililer, iki hafta sürecek ve hiçbir ücret ödemeden gruplar halinde alacakları eğitimler sonunda web sitesi kurmayı, yeni nesil mobil uygulamalar geliştirmeyi ve yapay zekanın entegre edileceği programları hazırlamayı öğrenecek.

2 ay önce Spor

Trabzonspor, yeni transferi Denis Draguş için imza töreni düzenledi.

2 ay önce Eğitim

Dünyayı her alanda etkileyen yapay zekayla eğitim de yeniden şekillenecek. BAU Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ergün Akgün, yeni teknolojiyle öğrenci başarısının öngörülebileceğini söyledi.

2 ay önce Spor

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda mücadele edecek sporcular için İstanbul Havalimanı’nda bir uğurlanma töreni gerçekleştirildi.