2 ay önce Eğitim

Ankara Büyükşehir Belediyesinin 10-11-12’nci sınıf ve mezun gruplarına lise müfredatını destekleyici eğitimler ile YKS’ye ön hazırlık niteliğinde ücretsiz olarak düzenlediği “Yaz Kampı” başladı. Hafta içi her gün 10.00-13.30 saatleri arasında, toplam 5 hafta sürecek eğitimlere 130 öğrenci katılıyor.

2 ay önce Magazin

Kimi Kimi şarkısıyla 2000’li yıllara damga vuran Esma Er, bu kez de hayranlarına Hayat Gör Beni diyerek seslenecek. Klibinde iddialı bir mayoyu tercih eden Esma Er, şarkının milyonlar tarafından sevildiğini söyledi

2 ay önce Sağlık

Kapalı otoparklarda araçların egzoz dumanları sebebiyle oluşan karbonmonoksit ve azotmonoksit gazlarına dikkat! Bu gazların yüksek konsantrasyonlarda birikmesi, sizi zehirleyebilir. Hatta yalnızca zehirlemekle kalmaz, aynı zamanda patlama ve yangın riskini de artırır.

2 ay önce Politika

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Vakfı’nın 5’nci kez düzenlediği Kurban bağışından elde edilen konserveleri, 200 bin haneye ulaştırılmak üzere yola çıkardı

2 ay önce Ekonomi

Çocuğunu ekmek almaya gönderenler dikkat! TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek yeni vergi paketi, alışveriş fişi almayanlara 5 bin lira ceza getiriyor. TÜRMOB yetkilileri, bu cezaların orantısız olduğunu ifade ederken, fiş vermeyen işletmelerin ilk ihlalde 10 bin lira, sonraki ihlallerde ise 65 bin liraya kadar ceza ödeyeceğini belirtti. Yeni düzenleme, özellikle küçük alışverişlerde büyük maddi yük getirecek.

2 ay önce Dünya

New York'ta bir mağaza sahibi, bölgeye akın eden kaçak göçmenlerin sayısındaki artışın ardından hırsızlık olaylarıyla karşı karşıya kaldı. İşletmesinin ayakta kalıp kalamayacağını merak etmeye başladı.

2 ay önce Eğitim

Ağrılı çocuklar Uzay Yolcuğu Çadırı etkinliğinde keyifli dakikalar geçiriyor.

2 ay önce Eğitim

Antalya engelli vatandaşlara sunulan hizmetlerin erişilebilirliğini artırmaya yönelik çalışmalarıyla Türkiye birincisi oldu. Vali Hulusi Şahin tarafından Konyaaltı Belediyesi, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kepez Ahatlı Anaokulu ve Özel Öz İlgi Yatılı Bakım Merkezi’ne Erişilebilirlik Belgesi verildi.

2 ay önce Ekonomi

Emekli ve memurlar, Ocak ayında alacakları zam oranlarını merakla bekliyor. Temmuz ayında açıklanan düşük enflasyon oranları, bu grupların beklentilerini hayal kırıklığına uğratmıştı. Merkez Bankası'nın 2024 yıl sonu enflasyon tahminine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak ayında alacakları zam %10.64, memur ve memur emeklilerinin ise %6.62 olacak. Bu tahminler gerçekleşirse, ek iyileştirme yapılması da gündeme gelebilir.

2 ay önce Dünya

Sık sık yaşanan elektrik kesintileri ve düşük ücretler sebebiyle Porto Riko'daki birçok doktor, ABD'ye gitti. Sadece 10 yıllık süre içinde 18.800 doktordan 8.600'ü ülkeden ayrıldı. Ciddi sağlık problemleri yaşanıyor.