3 ay önce Ekonomi

81 ilde miras paylaşımına yönelik yeni düzenlemeler hayata geçirildi. Türkiye'de miras kalan taşınmazların paylaşımında, artık notere gitme zorunluluğu yerine yazılı bir sözleşme alınması yeterli olacak. Medeni Kanun'da yapılan bu değişiklikler, kardeşler arasında miras paylaşımını daha adil ve hızlı hale getirmeyi amaçlıyor. Tüm paydaşların imzasıyla gerçekleştirilecek yazılı sözleşme, tapu devir işlemlerini başlatmak için yeterli olacak ve noter onayı gerekmeyecek.

3 ay önce Dünya

Çin, emeklilik bütçeleri üzerinde artan baskıyı hafifletmek için yasal emeklilik yaşını kademeli olarak yükseltmeyi planlıyor. Şu anda yaş sınırı erkeklerde 60, kadınlarda ise 50-55...

3 ay önce Ekonomi

Türk Hava Yolları (THY), bu yıl sonundan başlamak ve iki yılda tamamlanmak üzere tüm uçaklarında yolcularına ücretsiz ve sınırsız internet hizmeti vermek için TÜRKSAT ile mutabakat zaptı imzaladı.

3 ay önce Ekonomi

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Hayat Kimliğinle Kolay" uygulaması büyük ilgi görüyor. Uygulama ile sürücü belgesi bilgileri T.C. kimlik kartlarına entegre ediliyor ve bu işlemler tamamen ücretsiz. 6 milyon 275 bin vatandaş bu hizmetten faydalandı.

3 ay önce Gündem

Sokak köpeklerine yönelik düzenlemede flaş karar. Başıboş sokak köpeklerine ilişkin kanun teklifinde, katledilmesinin önünü açacağı gerekçesiyle eleştirilen ve ilk üç maddesi 17 Temmuz’da komisyondan geçirilen kanun teklifinin görüşmeleri devam ederken yasa tasarısına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Sahipsiz sokak köpeklerinin 'ötenazi' adı altında uyutulmasını da içeren yasa teklifinden 'ötenazi' kelimesinin çıkarıldığı açıklandı.

3 ay önce Dünya

Batı Trakyalı Türkler, bölgede öğrenci yetersizliği gerekçesiyle dört Türk azınlık ilkokulunun daha kapatılmasına ilişkin karara tepki gösterdi.

3 ay önce Ekonomi

SGK, malulen emeklilik kapsamında değerlendirilen hastalıkların listesini güncelledi. Bu listede yer alan hastalıklara sahip olan bireyler, sağlık durumlarının bozulması ya da rapor almaları halinde erken emeklilik fırsatlarından yararlanabilecekler. Açıklanan listede kanser, epilepsi, Parkinson hastalığı, beyin tümörleri ve Behçet hastalığı gibi ciddi sağlık sorunları bulunuyor.

3 ay önce Gündem

Türkiye'de turizm sektörü krizde. Yüksek fiyatlar sebebiyle vatandaş ağırlıklı olarak Yunanistan'ı tercih ediyor. Yurt içindeki cafe ve restoranlar adeta sinek avlıyor. Özellikle Bodrum ve Çeşme gibi turistlerin uğrak noktası olan bölgelerde otel ve işletmeler isyanda. Buna karşılık olarak önümüzdeki dönemde Türkiye'deki turizmcilerin, Yunan Adaları’nda işletme açmaya başlayacağı öğrenildi.

3 ay önce Dünya

Dünyaca ünlü Filistin kökenli Amerikalı model Hadid'in firmaya karşı hukuksal mücadele vermeye hazırlandığı belirtilirken, Adidas, kampanya ortaklarından özür diledi.

3 ay önce Yaşam

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Pamukkale ören yeri içindeki termal su kaynaklarının debisinde düşüş yaşandığını, bu konuda önlem alınması gerektiğini belirtti.