Turizmdeki kötü bir gidişat nedeniyle işletmeciler isyanda. Bodrum ve Çeşme'deki çoğu işletme ve otel sinek avlıyor. Kaybettiği müşteri trafiğini geri kazanmak isteyen işletmeler, indirimlere başladı. Yerli turist bu sezon fiyatların daha uygun olduğu Yunanistan'i tercih ediyor. Çoğu işletme müşteriyi tekrar döndürmek için servis ücretleri kaldırılırken, fiyatlarda yüzde 10-20 indirim yaptı. Türkiye’deki oteller yoğun sezonda bile doluluk sorunu yaşarken, Yunan Adaları’na dönük yüksek ilgi, yerli turizmcileri alternatif üretmeye teşvik etti.

Türkiye'deki turizmciler, önümüzdeki dönemde Yunan Adaları’nda işletme açmaya hazırlanıyor. 

Turizmciler memnuniyetsizliği gidermek zorunda

Geçtiğimiz günlerde TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Yunan adalarına kapıda vize uygulamasının kaldırılmasına ilişkin taleplerinin olmadığını açıkladı. Bağlıkaya yaptığı açıklamada "Turizmde çözüm rakip ülkelere seyahati engellemek değil, turist memnuniyetsizliğini gidermek" dedi.

Bodrum’dan İndirim ve Değişiklikler

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, lüks restoranların dolu olduğunu belirtirken, orta ve alt segment restoranlarda müşteri kaybının yaşandığını ifade etti. Kocadon, “Bazı restoranlarımız servis veya kuver ücretlerini kaldırdı. Diğerleri ise menülerinde indirimlere gitti. Ancak maliyetlerin yüksek olması nedeniyle otellerdeki gibi büyük indirimler yapamıyorlar” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ