3 ay önce Teknoloji

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 50 derece doğu yörüngesine yerleşen Türksat 6A'nın, ilk kez antenlerini açtığını ve test sürecine başladığını bildirdi.

3 ay önce Ekonomi

Fiorino Combi 1.4 Fire, tekerlekli sandalye kullanıcılarının araca rahatça giriş yapabilmesi için yan tarafında rampa veya asansör sistemi ile donatılmıştır. Bu sistemler, kullanıcıların araca güvenli ve kolay bir şekilde erişimini sağlar.

3 ay önce Özel Haberler

İçinde bulunduğumuz teknoloji çağında mektupların eski popülerliği kalmadı. Ancak uzmanlar en azından tanıdığınız bir kişiye mektup yazmanızı öneriyor. Bu sayede kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz.

3 ay önce Teknoloji

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Türkiye'nin dört bir yanından gökyüzüne gönül vermiş, bilim ve keşif sevdalılarını bu heyecan verici buluşmada bizlerle birlikte olmaya davet ediyoruz." dedi.

3 ay önce Teknoloji

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Kirişci, algoritmaların tarafsız olduğu algısının yanlış olduğunu belirterek, "İnsan düzelmedikçe yapay zekadan daha iyi sonuçlar beklemek imkansızdır." dedi.

3 ay önce Ekonomi

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıklara yönelik önemli bir mahkeme kararı verildi. Kiracıların kira ödemelerini banka hesabı üzerinden yapmaları durumunda, havale ücretlerinin kiracı tarafından karşılanması gerektiği hükme bağlandı. Mahkeme, eksik yapılan ödemelerin yasal olarak kabul edilmeyeceğini belirterek, bu tür durumlarda kiracının tahliyesine karar verilmesi gerektiğini ifade etti.

3 ay önce Dünya

18 yaşındaki genç kız, bir araçtan açılan ateş sonrasında başından vurulmuştu. Layla Bennett, birçok ameliyat sonrasında bastonla yürümeye başladı. Kafasındaki kurşun ise henüz çıkarılmadı!

3 ay önce Spor

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu, sarı-kırmızılıların gündeminde bulunan 21 yaşındaki sağ bek oyuncusu Guela Doue'nin transferinden vazgeçtiklerini açıkladı.

3 ay önce Ekonomi

2024 yılında otomobil sahiplerinin karşılaştığı en büyük sorunları belirleyen yeni bir araştırma sonuçlandı. Yılın ilk yarısında yapılan geri çağırma istatistiklerine göre Ford, toplam 31 geri çağırma talebiyle en çok sorun yaşatan marka oldu. Ford, bu süreçte 3 milyon 660 bin 752 aracı etkileyen potansiyel arızalarla birinci sırada yer aldı.

3 ay önce Gündem

Uzmanlar, aşırı sıcaklarda doğru beslenme konusunda uyarılarda bulunuyor. Yaz mevsimi, sıcak havalar ve renkli meyvelerle dolu keyifli bir dönemdir. Ancak bu sıcak havalarda beslenme alışkanlıklarımızı gözden geçirmek ve sağlığımızı korumak için bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekmektedir.