3 ay önce Özel Haberler

Dünya genelinde doğum oranları ciddi anlamda düşüş gösteriyor. Ancak Afrika'da kadın başına 4.07'lik ortalama gözlemlendi. Şu anda birçok ülkede, yaş ortalamaları zirveye ulaşmış durumda...

3 ay önce Yaşam

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde Cumayanı Evliya Camii’nde geleneksel Ahmet Dede Anma Cümle Mevlidi çok sayıda vatandaşın katılımıyla yapıldı. 37 yıldır süren gelenekte katılımcılara etli pilav ikram edildi.

3 ay önce Sağlık

Kayseri Şehir Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Muhammet Emin Dağüstü, aşırı sıcak ve bunaltıcı havaların kişilerde öfkelenmeyi tetiklediğini söyleyerek, “Mevsimlerin insanların ruh sağlığını etkilediği bir gerçek. Sıcaklık sadece öfkelendirmek değil, aynı zamanda bütün psikiyatrik şikayetleri artırıyor” dedi.

3 ay önce Dünya

Yapılan araştırmalara göre; dünya genelinde insanlar dinlerden uzaklaşıyor. Doğu Illinois Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi Doçenti ve "The Nones" kitabının yazarı olan Rahip Ryan Burge, durumun daha da kötüleşeceğini belirtti.

3 ay önce Gündem

Meteoroloji’nin ‘tehlikeli sıcaklık’ uyarısı verdiği Antalya’da cadde ve sokaklar boş kalırken, sıcaktan bunalan vatandaşlar soluğu Konyaaltı Sahili’nde aldı.

3 ay önce Sağlık

Adenovirüs enfeksiyonlarının yanı sıra yaz COVID’i vakalarına karşı bağışıklık sistemini doğal yollarla desteklemenin önem kazandığı bildirildi.

3 ay önce Sağlık

Hitit Üniversitesinde yürütülen proje kapsamında kalp krizi sonrası oluşan hasarlı dokuyu iyileştirecek biyomalzeme geliştirilecek.

3 ay önce Eğitim

Avrasya Üniversitesi 2023/2024 Akademik Yılını düzenlediği görkemli mezuniyet töreni ile taçlandırdı. Üniversitenin Kaşüstü Yerleşkesinde bulunan Şehit Cengiz Yıldız Spor Salonunda gerçekleşen mezuniyet törenine Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Rektör Vekili Prof. Dr. Yavuz Özoran, Genel Sekreter Gülay Yeniçeri, ve ülkenin her köşesinden Trabzon’a gelen veliler katıldı.

3 ay önce Eğitim

Yaşar Üniversitesi 2023-2024 mezunları yeni yaşamlarına heyecanla uğurlandı. Ailesiyle birlikte Almanya’dan Türkiye’ye 10 yaşındayken gelen Yaşar Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu Elanur Ulakçı, üniversite birincisi olmanın gururunu yaşadı. Ulakçı, “Türkiye‘ye geldiğim günden ve çocukluğumdan bu yana vermiş olduğum çaba ve emek beni hem entelektüel hem de kişisel olarak geliştirdi” dedi.

3 ay önce Ekonomi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ihracatçılar, deprem öncesindeki 12 milyar dolarlık ihracat rakamlarını aşarak eski günlerine dönmek istiyor.