Dünya genelinde hiçbir dine inanmayan insanların sayısı hızla yükseliyor. Birçok araştırma da bu durumu belgeledi. Doğu Illinois Üniversitesi'nde siyaset bilimi doçenti ve "The Nones" kitabının yazarı olan Rahip Ryan Burge de bu durumu araştırdı. Burge, zamanının çoğunu son yıllarda dini bağlılıktaki dramatik düşüşü belgelemek için bir araştırmacı olarak harcıyor. Amerikalı yetişkinlerin tahmini %30'unun hiçbir dini gelenekle özdeşleşmediğinden bahsetti.

50 KİŞİ OLURDU

Rahip Ryan Burge, "Benim kilisem de kapanacak. Bu garip bir şey, kilise büyümesi konusunda bir uzman haline geldim ve yine de kilisem kapanıyor. 2006 yılında iyi bir pazar gününde içeride yaklaşık 50 kişi olurdu. Durumun yıllar geçtikte kötüleşeceğini düşünüyorum" dedi. Hiçbir dine inanmayanlar, bugün ABD'de ve diğer birçok ülkede bir nesil öncesine göre çok daha yaygın.

RAKAMLAR ÇOK YÜKSEK

ABD'de kilise kapanışlarına ilişkin yıllık bir sayım yapılmasa da Lifeway Research'e göre; 2019'da yaklaşık 4.500 Protestan kilisesi kapandı. Şu anda rakamların çok daha yüksek olduğu konuşuluyor.

SEBEPLERİ BELLİ

Bilim insanları ise bu durumun bazı sebepleri olduğunu belirtiyor. Din adamlarıyla ilgili yaşanan skandallar, düşük doğum oranları ve fikir tartışmaları nedeniyle dinlerden uzaklaşmalar yaşandığı kaydediliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ