Silivri Belediyesi'nin destekleriyle organize edilen Sonay Kars Aslantürk’ün "Sonay Subliminal Art Sergisi", Oğuz Aral Sanat Galerisi'nde kapılarını açtı. Açılış törenine Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Geçmiş Dönem CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, İBB Meclis Üyesi Ufuk İnan ve CHP İlçe Başkanı İbrahim Kömür ve çok sayıda davetli katıldı.

İÇ DÜNYAMI ÇİZGİLERLE İFADE EDİYORUM

Sonay Kars Aslantürk, serginin açılışında yaptığı konuşmada, resim tutkusunun çocukluğundan beri sürdüğünü belirtti. 2016 yılında kara kalem çalışmalarına başlayan Aslantürk, 2021 yılında pandemi döneminde içsel yolculuk kavramıyla tanışarak bu tarzda çalışmalara yöneldiğini ifade etti. Başlarda mandala formatını kullandığını, ancak zamanla kendi özgün tarzını geliştirerek mandaladan uzaklaştığını ve iç dünyasını çizgilerle ifade ettiğini söyledi.

SANAT TOPLUMLAR İÇİN VAZGEÇİLMEZ UNSURDUR

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, açılış konuşmasında sanata ve sanatçılara destek vermenin en önemli görevlerinden biri olduğunu vurguladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir" sözlerine atıfta bulunan Balcıoğlu, sanatın toplumlar için vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirtti. Pandemi döneminde ürettiği eserlerle insanlara umut ve ilham veren Aslantürk'ün eserlerinin ulusal ve uluslararası alanda büyük ilgi gördüğünü dile getirdi.

Sanatseverlerin büyük ilgisiyle karşılanan sergi, Sonay Kars Aslantürk’ün içsel yolculuğunu ve sanatsal gelişimini yansıtan eserleriyle Oğuz Aral Sanat Galerisi'nde ziyaretçilerini bekliyor.

Kaynak: YASEMİN COŞKUNÖZ