Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, Gazze'ye yardım amaçlı olarak Cumhurbaşkanlığına ait bir uçağın kullanılacağını ve bu uçağın içinde ilaçlar, tıbbi malzemeler bulundurarak sabah saatlerinde Mısır'a hareket edeceğini duyurdu. Bakan Koca ayrıca, uçakta 20 uzmandan oluşan bir hekim grubunun yer alacağını belirtti.


ba
 

Ayrıca Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar ile gerekli görüşmelerin yapıldığını ve 20 kişilik uzman ekibin Mısır yetkilileriyle birlikte Gazze halkının ihtiyaçlarını tespit edeceğini aktardı. Bu süreç içinde ekibin El-Arish Havalimanı ve Refah Sınır Kapısı'nda sahra hastaneleri kurulumu ve fizibilite çalışmalarını gerçekleştireceğini açıkladı.

Koca, yardım malzemelerinin El-Arish Havalimanı'na 3 kargo uçağı ile ulaştırılmasının planlandığını ve ayrıca sahra hastaneleri ve ambulansların bölgeye bir gemi ile sevkiyatının da planlandığını ifade etti. Ayrıca ekibin, tespit edilen ilaç ve tıbbi malzemelerin Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına yardımcı olacağını vurguladı.

Koca, tüm bu çalışmaların Gazze'deki yardımların ulaştırılabilmesi için büyük bir çaba sarf etmek anlamına geldiğini ve tüm dünya insanlarının bu konuda bir araya gelmesi gerektiğini belirterek, "Dünyanın dört bir yanındaki insanların yüreklerine su serpecek bir çabamız var: Yardımların Gazze'ye ulaşabilmesi için çalışıyoruz. İnsanlık için elden gelen her şeyi yapmalıyız." şeklinde ifade etti.

Kaynak: aa