Türk siyaseti şok bir olayla sarsıldı. 

Halkın Kurtuluş Partisi’nin (HKP) Genel Başkanı Nurullah Efe, bıçakla yaralama olayına karıştığı gerekçesiyle gözaltına alındı. 

İstanbul Emniyeti'ni alarma geçiren "Bıçakla Yaralama" olayı, Üsküdar İlçesi'ne bağlı Güzel Tepe Mahallesi Ganimet Sokak üzerinde dün saat 11.50 sıralarında yaşandı.

İddiaya göre budanmış ağaçları ikamet sahibinden izin alarak toplamaya gelen Recep A. (60), eşi Hasibe A. ve Hatice A. ile aynı sokakta oturan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Başkanı Nurullah Efe (77) ve oğlu Hikmet Efe (42) arasında "Yaş ağaçları kesiyorsunuz" tartışması çıktı. İddialara göre iki taraf, sokak ortasında bıçaklı ve sopalı kavga etti. 

Recep A., 1'i sırtından ve 2'si karın bölgesinden olmak üzere üç bıçak darbesiyle ağır yaralandı ve Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Oğlu Hikmet Efe Ankut ile birlikte gözaltına alınan Nurullah Efe Ankut ilerleyen saatlerde adliyeye sevk edildi. HKP Genel Başkanı Nurullah Efe Ankut ev hapsi tedbiriyle, oğlu Hikmet Efe ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HABER MERKEZİ

Editör: Galip Öztürk