Sosyal medyada lüks yaşantılarıyla gündeme gelen fenomen kardeşler Nihal ve Bahar Candan, suç örgütüne üye olma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarından cezaevine gönderilmişti. İddialara göre, Nihal Candan cezaevinde 37 kiloya düşmüştü.

Tahliye kararı Durumu kötüleşen Nihal Candan, dün hastaneye kaldırıldı. Cezaevindeki tedavisinin mümkün olmadığına dair doktor raporu sonrasında Candan'ın cezaevinden tahliyesine karar verildi.

''Cezaevinde protesto'' Kardeşlerin avukatı Kasım Ergün, "Nihal, tutuklanmasına isyan ederek yemek yemeyi bıraktı ve bu durum kronikleşti. Psikolojisi bozuldu, 'Cennete gitmek istiyorum' diyor. Hastaneye sevk için cezaevi idaresine başvurduk" ifadelerini kullanmıştı.

''Tedavi hastanede devam edecek'' Nihal Candan'ın yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 37 kiloya kadar düştüğü, psikolojisinin de bozulduğu belirtildi. Dün hastaneye kaldırılan Candan için doktorlar, cezaevinde tedavisinin mümkün olmadığına dair görüş bildirdi. Durumu değerlendiren mahkeme, Nihal Candan'ın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Candan kardeşlerin avukatı Kasım Ergün, "Bu kararı bekliyorduk. Tedavisi hastane ortamında devam edecek" şeklinde konuştu.

Ne olmuştu?

Geçen salı günü Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine "Suç Örgütüne Üye Olma" ve "Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama" suçlarından Bahar Candan ve Nihal Candan kardeşler gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki ifadelerin ardından Candan kardeşler, 5 gün önce Küçükçekmece Adalet Sarayı'na götürüldü. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Candan kardeşler örgüt üyesi olmak suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Mahkeme başkanı Candan kardeşler için tutuklama kararında şu ifadeler yer almıştı:

SON DAKİKA | 31. turda da sonuç çıkmadı! Yargıtay Başkanı’nı yine seçemedi! SON DAKİKA | 31. turda da sonuç çıkmadı! Yargıtay Başkanı’nı yine seçemedi!

"Dosyada şüphelilerin ifadeleri, müştekilerin beyanları, dosyada bulunan tüm bilgi ve belgeler, tanık beyanlarının bulunması, dosyada delillerin tamamen toplanmamış olması dikkate alındığında, isnat olunan eyleme yasada, öngörülen cezanın alt ve üst sınırı dikkate alındığında kaçma şüphesinin bulunduğu, katalog suçlardan olması nedeniyle, adli kontrol tedbirleri ile yeterli etkili hukuksal denetim sağlamayacağı değerlendirilerek tutuklanmalarına karar verildi."

Kaynak: HABER MERKEZİ