Bakan Bak, sosyal medya platformlarından yaptığı açıklamada, "Gençlik ve Spor Bakanlığı burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı. 19 Ekim Perşembe günü saat 23.59'a kadar e-Devlet sistemi üzerinden başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Eğitim yolculuğunuzda her zaman yanınızdayız" dedi.

Bakanlık tarafından başvuru detayları da kamuoyu ile paylaşıldı. Yükseköğretim programına ilk defa başlayacak öğrenciler, halihazırda yükseköğrenim gören ara sınıf öğrencileri ve yurtdışında eğitim gören Türk vatandaşları burs ve öğrenim kredisi için başvuruda bulunabilecekler.

Başvuru sırasında, öğrencilerin e-Devlet üzerindeki öğrenim bilgilerini kontrol etmeleri önemlidir, zira başvuru alınan bilgilere dayalı olarak yapılacaktır. Herhangi bir hata ya da eksiklik varsa, öğrencilerin üniversite öğrenci işleri ofisi ile iletişime geçerek düzeltme yapmaları gerekmektedir.

Öğrencilerin ekonomik, sosyal ve akademik durumları, kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecektir. Başvuru sonuçlarına göre burs veya öğrenim kredisi tahsis edilecektir. Yanlış bilgi veren başvurular geçersiz kabul edilecektir.

Özel durum beyan eden öğrencilerin belge sunma zorunluluğu yoktur. Bunun yerine, özel durumlarını başvuru sırasında belirtmeleri yeterli olacaktır. Bu kategoriye giren öğrencilerin bilgileri Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kontrol edilecektir.

Saat 23.59'a kadar yapılacak olan başvurular için herhangi bir belge sunma gerekliliği bulunmamaktadır. Bakanlık, başvuruları dikkatle değerlendirecek ve sonuçları ilan edecektir.

Kaynak: aa