Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail, ABD'nin desteğini açıkça belirtmesine rağmen, çatışmanın daha da genişlemesinden endişe ediliyor.

Pakistan, Çin ile ortak üretilen 14 savaş uçağını teslim aldı

ABD, İRAN'A AİT HEDEFLERİ VURDU

ABD ordusu, Başkan Biden'ın direktifleri doğrultusunda Suriye'nin doğusundaki 2 tesise hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Bu operasyonun, İran Devrim Muhafızları Ordusu ve ona bağlı gruplar tarafından gerçekleştirilen 17 Ekim'den itibaren Irak ve Suriye'deki ABD askeri personeline yönelik artan saldırılara bir meşru müdafaa yanıtı olarak gerçekleştirildiğini  ifade etti.

KARŞILIKSIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Pentagon'un açıklamasında şu ifadelere vurgu yapıldı: "ABD savaş uçakları, İran Devrim Muhafızları'nın Suriye'deki iki tesisini vurdu. Saldırı hedefleri arasında Devrim Muhafızları'nın Suriye'deki mühimmat depoları yer aldı ve bu operasyon sırasında F-16 uçakları kullanıldı. İran'ın desteklediği grupların ABD üslerine yönelik artan saldırıları kabul edilemez ve sonlandırılmalıdır. Eğer İran destekli grupların saldırıları devam ederse, ABD, bölgedeki askerlerine yönelik gerçekleşen herhangi bir saldırıya karşılık verecektir." Ayrıca, İran'ın ABD'ye seslenerek, "Bu ateşten kurtulamayacaksınız" dediği de aktarıldı.

Kaynak: haber merkezi