Karabük ilinde bir kavşakta meydana gelen trafik kazasında, yolcu minibüsü ile kamyonet çarpıştı. Kazada çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

Kaza, Karabük - Kastamonu karayolu 100. Yıl Jandarma kavşağında gerçekleşti. İddiaya göre, Mevlüt Erdoğan tarafından kullanılan 78 M 0029 plakalı yolcu minibüsü, kavşakta kırmızı ışık ihlali yaparak karşı şeride geçtiği sırada, Kastamonu istikametinden gelen Hafız Altundaş'ın yönetimindeki 78 ABG 060 plakalı kamyonet ile çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet içerisinde bulunan bir yolcu sıkıştı. Olay yerine ihbar üzerine itfaiye ve çok sayıda ambulans sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından kamyonet içinde sıkışan yolcu güvenli bir şekilde kurtarıldı.

Kazada kamyonet sürücüsü ile birlikte yanında bulunan 2 kişi ile minibüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 11 kişi yaralandı. Yaralılar arasında bulunan 6 kişi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, 2 kişi Özel Medikar Hastanesi'ne, 3 kişi ise Safranbolu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Karabük Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Kazada yaralanan 11 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu ve tedavilerinin devam ettiği öğrenilirken, araçlar daha sonra çekici yardımı ile kaldırıldı.

Kaynak: iha