İsrailli yetkililer, Hamas'ın Pazartesi günü Mısır ve Katar'la kabul ettiğini iddia ettiği ateşkes anlaşmasının onaylanmadığını ve bunun Hamas'ın "aldatmacası" olabileceğini ifade etti.  

Şu anda risklerin daha yüksek olması pek mümkün değil. İsrail, Hamas'ın son kalesi olan ve Gazze Şeridi'ndeki savaştan kaçan 1 milyondan fazla Filistinlinin sığındığı Refah'a saldırı başlatmaya hazırlanıyor.

Hamas Şefi İsmail Haniye'nin anlaşmanın kabul edildiğini duyurmasının ardından İsrailli yetkililer birçok basın kuruluşuna, Hamas'a sunulan anlaşmanın aslında masada olanın "yumuşatılmış" bir versiyonu olduğunu ve Kudüs tarafından ciddiye alınmadığını söyledi.   

Çaldığı arabanın benzini bitti! Polisi görünce aracı itmeye başladı! Çaldığı arabanın benzini bitti! Polisi görünce aracı itmeye başladı!

Reuters'a konuşan bir yetkili, bu ateşkesin anlaşmayı reddeden İsrail'e karşı tepki toplamak amacıyla Hamas tarafından yapılmış açık bir oyun olduğunu söyledi. Yetkililer KANN TV'ye, ateşkes anlaşması duyurusunun bir "Hamas aldatmacası" olduğunu dile getirdi.

Hamas, anlaşmanın altı haftalık ateşkes ve yüzlerce Filistinli mahkum karşılığında Gazze'de 30'dan fazla rehinenin serbest bırakılmasını içerdiğini söyledi.

Son anlaşmanın Hamas'ın aylardır süren müzakerelerdeki kilit noktasını karşılayıp karşılayamayacağı belirsizliğini koruyor. 

Hamas daha önce ateşkesin ancak İsrail'in Gazze'den tamamen çekilmesi ve yaklaşık yedi ay süren savaşı sona erdirmeyi kabul etmesi durumunda gerçekleşeceği konusunda ısrar etmişti. 

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL