Ordunun yazılı açıklamasına göre, savaş uçakları, Hamas'a bağlı olduğu iddia edilen ofislerin bulunduğu ve yüksek rütbeli üyelerinin operasyonlarını yürüttüğü iddia edilen iki yüksek katlı binaya saldırı düzenledi.

Açıklamada, Hamas liderleri ve üyelerinin ofislerine ek olarak, Hamas'a ait olduğu iddia edilen farklı birimlerin ve oluşumların bulunduğu büroların da bulunduğu binanın adının "Filistin" olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca, aynı gün içinde daha büyük iki binanın daha hedef alındığı hatırlatıldı ve bu şekilde Hamas için kritik öneme sahip dört binanın hedef alındığı vurgulandı.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm ise yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarında hedef alınan binaların askeri amaçlarla kullanıldığı iddialarını yalanladı. Bezm, İsrail ordusunun bu iddialarla Filistinli sivillere yönelik saldırıları haklı çıkarmaya çalıştığını ifade etti.

Gazze'deki yerel kaynaklar daha önce, İsrail savaş uçaklarının, Er-Rimal semtinde yer alan 14 katlı "Filistin" apartmanını bombaladığını ve içinde bazı basın ofislerinin ve şirketlerin bulunduğunu açıklamıştı.

Kaynak: aa