Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Engin Polat ve Dilan Polat dahil 18 şüpheli ile ilgili "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Kanunlarına Muhalefet" suçlarına yönelik operasyonlar devam ediyor.


İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 18 şüpheliden biri olan Dilan Polat ile diğer şüphelilerin işlemleri tamamlanarak Kartal'daki İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.



Soruşturma çerçevesinde Polis ekipleri tarafından 4 gün boyunca süren ifade alma işlemlerinde Dilan Polat'a 26 sayfa soru sorulurken, Engin Polat'a ise 40 sayfa soru yöneltilmişti.



Operasyon, İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım tarihinde gerçekleştirilmiş ve Dilan Polat ile eşi Engin Polat dahil olmak üzere 17 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulmuş ve bu süreçte, Polat çiftinin de aralarında bulunduğu şüphelilerle ilgili Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından ön inceleme raporu hazırlanmıştı.



Rapor sonucunda, tasfiye halindeki 3 firmanın aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura düzenlenerek 200 milyon lira para girişi sağlandığı tespit edilmişti. Para, aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edilmiş, son aşamada ise Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanmış ve gayrimenkuller ile birçok araç alınmıştı.


İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini tespit ettikten sonra çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Soruşturma hala devam etmektedir.

Kaynak: AA-İHA