Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara'da basın toplantısında Orta Vadeli Program'ı değerlendirdi. Yılmaz, enflasyon farkının memur emeklilerinin maaşlarına yansıtılacağını ve diğer emekliler için dengeleyici bir yaklaşımın düşünüldüğünü belirtti. Yılmaz, bu çalışmaların yıl sonuna kadar sonuçlandırılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Orta Vadeli Program'ın (OVP) gerçekçi bir yaklaşım içerdiğini belirten Yılmaz, asıl önemli olanın bu yaklaşımın uygulanması olduğunu vurguladı. Politika ve reformların siyasi iradeyle hayata geçirileceğini belirten Yılmaz, "Büyümenin kompozisyonu değişti ve büyüme enflasyona katkı sağlayacak bir çerçevede şekillendirildi" dedi.

Yılmaz ayrıca OVP'de sapma olup olmayacağına ilişkin olarak, mevcut verilerle en gerçekçi tahminleri yaptıklarına inandıklarını ifade etti.

"KANUNİ VE İDARİ OLMAK ÜZERE İKİ PAKET ÇALIŞMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

Yatırım Ortamı Eylem Planı'na da değinen Yılmaz, "Kanuni ve idari olmak üzere iki aşamalı bir çalışma planlıyoruz. İlk aşama olan eylem planının sonbaharda Meclis'e sunulmasını planlıyoruz" dedi.

Ayrıca, mali disiplinin en önemli kazanç olduğunu vurgulayan Yılmaz, Orta Vadeli Program'ın mali disiplin anlayışıyla hazırlandığını belirtti.

"KAMU TASARRUFLARI ARTACAK"

Kamu tasarruflarının artacağını vurgulayan Yılmaz, bütçe açıklarının azalmasının toplam tasarrufları artıracağını belirtti. Yılmaz, Orta Vadeli Program'ın dört temel amacının olduğunu ifade ederek, "Birinci amacımız depremin rehabilitesi ve risklerin azaltılması. Ayrıca, enflasyon tek haneye düşse bile büyüme ve istihdamın sürdürüleceği bir hedefimiz var" dedi.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI

Memur ve emekli maaşlarıyla ilgili konuşan Yılmaz, enflasyon farkının memur emeklilerinin maaşlarına yansıtılacağını ve diğer emeklilerle ilgili dengeleyici bir çalışmanın düşünüldüğünü belirtti. Yılmaz, bu çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanmasını öngördüklerini ifade etti.

haber merkezi

Editör: Funda Işık