Kanal D'nin yeni dizisi Dilek Taşı'nın oyuncu kadrosunda Elif Doğan da yer alıyor. Bugüne kadar birçok başarılı rolde yer alan Elif Doğan, dizide Sevda Rona karakterini canlandırıyor. Hırslı ve kıskanç bir yapısı olan genç bir kız olan Sevda Rona'yı başarılı bir şekilde oynamayı başaran Elif Doğan'ın kariyeri merak edilen konular arasında. Elif Doğan kimdir, kaç yaşında, nereli? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor. İşte detaylar burada...

ELİF DOĞAN KİMDİR?

Elif Doğan, 6 Eylül 1994 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde eğitim alan Elif Doğan, aynı üniversitede Devlet Konservatuarı Bölümü'nde de okudu. Uzun süre şan eğitimi aldı ve müzikal oyunlarda görev aldı.

AŞK LAFTAN ANLAMAZ DİZİSİYLE BAŞLADI

Elif Doğan, ilk olarak kamera karşısına Aşk Laftan Anlamaz dizisiyle geçti. Daha sonra Hayat Bazen Tatlıdır dizisinde Zeynep karakterini canlandırdı. Çukur dizisinde Hale karakteriyle izlediğimiz Elif Doüan, Darısı Başımıza dizisinde Öykü karakteriyle yer aldı. 

Elif Doğan, 2020 yılında ATV'de yayımlanan Gençliğim Eyvah dizisinde Azra karakterine hayat verdi. Aynen Aynen adlı yapımda ise Simge karakteriyle izleyicilerin karşısına çıktı. Yine Altay isimli dizide Su Kız'ı canlandırmıştır.

Elif Doğan, son olarak Kanal D'nin dizisi Dilek Taşı'nda Sevda Rona karakterini canlandırdı.

DANS ETMEYİ SEVİYOR

Elif Doğan'ın en büyük özelliklerinden birisi de profesyonel olarak dans etmesi. Hobisi olan dans etmeyi profesyonel hayatına da taşıyan güzel oyuncu, birçok müzikal oyunda da bu yüzden tercih edilen isim oldu. Fiziksel özelliklerine gelecek olursak eğer, boyu 1.69'dur. Kilosu ise 52'dir. Elif Doğan, Başak burcudur.

DİLEK TAŞI SEVDA KİMDİR?

Dilek Taşı'nda Sevda Rona karakteri en dikkat çeken karakterler arasında. Dizinin anasayfasında bu karakter şu şekilde tanıtılmış:

Yirmi üç yaşında. Yurtdışında iyi bir eğitim aldıktan sonra Türkiye’ye dönmüştür. Aile şirketi olan Par Ajansta kreatif direktör olarak çalışmaktadır. Ancak iş hayatıyla pek de ilgili değildir. Hırslı ve kıskanç bir yapısı vardır. Figen’e dost gibi görünse de onu çocukluğundan beri içten içe kıskanmıştır.

Editör: Orhan Duman