İsrail, dünyada lobi anlamında ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi.

MUSK1-1

Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, geçen hafta bir kullanıcının X'te yaptığı, "Yahudiler, insanlardan kendilerine karşı kullanmayı bırakmalarını istedikleri nefreti tam da beyazlara karşı kullanıyor." paylaşımına "Gerçekleri söyledin." yorumunu yapmıştı.

Tepki çeken bu yorumun ardından, Disney, Apple gibi bazı şirketler reklamlarını Musk’ın sahibi olduğu X platformundan çekmişti.

Konuya ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Musk, "Yahudi karşıtlığını teşvik etmekle" suçlanırken, "Yahudi karşıtı ve ırkçı nefretin iğrenç şekilde teşvik edilmesini en güçlü ifadelerle kınıyoruz." denilmişti.

MUSK3

Adeta köşeye sıkışan Elon Musk dün koşa koşa İsrail’e gitti ve adeta özür diledi.

Musk, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Benjamin Netanyahu ile antisemitizme karşı nasıl mücadele edileceğini görüştü.

NETANYAHUSON-1

Daha önce Gazze’ye sahibi olduğu Starlink uydularıyla internet ve telefon hizmeti vereceğini belirten Elon Musk, İsrail’de tam tersi bir anlaşma imzaladı.

Musk, Gazze ve İsrail’de İsrail İletişim Bakanlığı’nın onayı olmadan Starlink uydularını çalıştıramayacağı yönündeki anlaşmaya imza attı.

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK