CHP'nin 38’inci Olağan Kurultayı'nda seçilen yeni Parti Meclisi, CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıyla göreve başladı. CHP Lideri Özgür Özel'in başkanlığında toplanan Parti Meclisi, kurultayın değerlendirmesini yapmanın yanı sıra yeni dönem siyasetini ele aldı. Toplantının gündeminde ayrıca Yargıtay krizine karşı alınan önlemler, yeni dönem siyasetinde izlenecek stratejiler, yerel seçimlere hazırlık ve yeni parti yönetiminin belirlenmesi bulunmaktaydı.

Toplantıda, CHP'nin yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri de belirlendi. Genel Başkanlığı Özgür Özel tarafından yürütülen parti yönetimi şu isimlerden oluştu:

  • Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Ensar Aytekin
  • Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Gökhan Zeybek
  • Medya, Planlama ve Sosyal Medya Politikalarında Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Burhanettin Bulut
  • Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Özgür Karabat
  • Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Gül Çiftçi
  • Genel Sekreter: Selin Sayek Böke
  • Parti Sözcüsü: Deniz Yücel

Bu isimlerin yanı sıra 17 kişilik bir "gölge kabine" oluşturuldu ve CHP Merkez Yönetim Kurulu'nda yer aldı. Parti Meclisi'nin 60 kişilik kadrosunun 50'si Özgür Özel'in listesinden seçilirken, dokuz isim ise Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen Oğuz Kaan Salıcı tarafından hazırlanan anahtar listeden seçildi. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ise her iki listede yer almadan Parti Meclisi'ne seçilen tek isim oldu.

Toplantının ilk saatlerinde, Yüksek Disiplin Kurulu'nun (YDK) yönetimi de belirlendi. YDK Başkanlığı'na Turan Taşkın Özer, başkan yardımcılığına Ayça Aybek Şenay, genel sekreterliğe ise Deniz Çakır getirildi.

CHP içindeki ilk değişim ise CHP üyesi Tolgahan Erdoğan tarafından dün paylaşıldı. Erdoğan, partide yaşanan değişimi duyurarak CHP'nin yeni döneme nasıl hazırlandığını paylaştı.

Kaynak: haber merkezi-ODATV