İçişleri Bakanı Yerlikaya, Ankara merkezli 32 ilde gerçekleştirilen Narkogüç operasyonlarıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, örgüt lideri Jamukhan Ulus'un da aralarında bulunduğu zehir taciri ve 210 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan, operasyon sonucunda örgütün yönetici ağının çökertildiğini belirterek, "Aziz milletimizin destek ve dualarıyla zehir tacirleri ve organize suç örgütlerini bir bir tepelerine binip nefeslerini keseceğiz" dedi.

Bakan Yerlikaya, Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonun, suç örgütünün uyuşturucu ticaretini, konum bilgisine göre uyuşturucu bırakıp banka hesaplarına para yatırılmasını ve suçtan kaynaklı mal varlığını aklayarak çıkar amaçlı suç örgütünü yönetenleri hedef aldığını belirtti. 32 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyona 680 ekip ve 2 bin 294 personelin katıldığını söyleyen Bakan, 353 adrese yapılan baskında 135 Ankara, 75 diğer illerde olmak üzere toplamda 210 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Operasyon sonucunda lider ve yönetici kadrosunun taşınır ve taşınmaz hakları ile mali kurumlardaki hesaplarına el konulduğunu belirten Bakan Yerlikaya, 33.5 kilogram uyuşturucu, 6 bin 659 adet uyuşturucu hap, 3 tabanca, 79 bin 238 Dolar, 36 bin 500 Euro, 249 bin 701 TL para ele geçirildiğini ifade etti. Bakan, operasyonu düzenleyen polisleri tebrik ederken, Allah yardım etmeyi diledi ve ayağınıza taş değmemesi temennisinde bulundu.

Kaynak: İHA