İstanbul'a Atatürk portresi bırakıldı, vatandaşların tepkisi göz doldurdu İstanbul'a Atatürk portresi bırakıldı, vatandaşların tepkisi göz doldurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 77 ilde gerçekleştirilen "SİBERGÖZ-37" operasyonlarında 156 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Çocukların çevrimiçi müstehcenlik ve tacizden korunması amacıyla düzenlenen operasyonlarda elde edilen başarıya vurgu yaptı.

Bakan Yerlikaya, "Çocuklarımızın korunması en hassas konularımızdan biridir. Sanal ortamda da gerçekleştirilen operasyonlarla, ülkemizin her köşesinde 7 gün 24 saat çocukların güvenliğini sağlamak için çalışıyoruz" dedi. Operasyonla ilgili detayları paylaşarak, şunları belirtti:

"Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, ilgili birimlerin koordinasyonunda Adana'dan Zonguldak'a kadar toplamda 77 ilde gerçekleştirilen 'SİBERGÖZ-37' operasyonlarında, şüphelilerin uluslararası kuruluşlarla iş birliği sonucu çocuklara ait cinsel içerikli fotoğrafları ve videoları bilgisayar ortamında indirdikleri tespit edildi. Operasyonlar kapsamında çok sayıda dijital materyale el konuldu."

Bakan, operasyonlarda görev alan polislerin başarısını övdü ve milletin dualarının kendileriyle olduğunu ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA