Boğazköy İstiklal Mahallesi'nde bulunan 3 katlı terlik fabrikasında çıkan yangın kısa sürede fabrikanın çatı katını sardı. Şans eseri içeride kimsenin olmaması, muhtemel bir faciayı önledi.


Yangın, itfaiyenin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucu kontrol altına alındı. Alevlerin yükseldiği fabrika, havadan görüntülendi. Yangın nedeniyle çıkan kara dumanlar birçok ilçeden görülebildi. Olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri alarak sokak trafiğini tamamen kapattı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, fabrikanın içinde kimsenin bulunmaması büyük bir faciayı önledi.



Fabrikanın yanında seyir halinde olan tır şoförü, olayı şu şekilde anlattı: “Bursa’dan İstanbul’a malzeme getirdim, tır şoförüyüm. İtfaiye ve polis ekipleri caddeyi kapatmıştı. İlk başta anlayamadım, malzeme getirdiğim yan fabrika yanıyordu.



 

İtfaiye ve polis ekiplerimiz anında müdahale ettiği için Allah’a şükür, bildiğimiz kadarıyla can kaybı yok.” Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucu kontrol altına alındı, ancak iş yerinde büyük çapta hasar oluştu.

Kaynak: İHA