Soğuk algınlığı genellikle COVID-19 veya grip ile ilişkili semptomların çoğunu paylaşır. Ancak çok daha hafif olma eğilimindedir. Burun akıntısı veya tıkanıklığı, hapşırma, boğaz ağrısı, öksürük, hafif vücut ağrıları ve muhtemelen düşük dereceli ateşiniz olabilir.

YAVAŞ YAVAŞ ÇIKAR

Gripten farklı olarak soğuk algınlığı belirtileri yavaş yavaş ortaya çıkar. Enfeksiyondan yaklaşık iki ila üç gün sonra zirveye ulaşır. Yılın herhangi bir zamanında soğuk algınlığına yakalanabilirsiniz. Ancak özellikle sonbahar ve kış aylarında daha sık görülür. Çünkü insanların kapalı alanlarda daha sık bir araya gelme olasılığı artar.

YAYILIM KOLAYLAŞIR

Bu da soğuk algınlığının yayılmasını kolaylaştırır. Ayrıca, düşük nem oranı burun kanallarını kurutur ve bizi daha savunmasız hale getirir. Soğuk algınlığına neden olabilen 200'den fazla solunum yolu virüsü bulunuyor...

BOL SIVI TÜKETİN

Şu anda soğuk algınlığı için herhangi bir aşı, antiviral veya özel tedavi mevcut değildir. Bu nedenle en iyi seçeneğiniz soğuk algınlığı geçene kadar kendinize ve semptomlarınıza dikkat etmektir. Su, meyve suyu, çorba veya et suyuna odaklanın. Bol sıvı için ve bol bol dinlenin.

Kaynak: HABER MERKEZİ