Beşiktaş'ta şampiyonluk elde edememesine rağmen taraftarın bağrına bastığı Slaven Bilic, yıllar sonra Beşiktaş hakkında açıklamalarda bulundu. 55 yaşındaki teknik adam, "Beşiktaş'ta 2 yıl şampiyon olamadık. Bu bir başarı değil. Ancak stadımız yoktu ve Avrupa'da da önemli işler yaptık. Beşiktaş taraftarı da bunu takdir etti. Çünkü Beşiktaş taraftarı bambaşkadır ve çok farklıdır. Beşiktaş harika bir kulüp." dedi.

"SADECE FUTBOL KULÜBÜ DEĞİLLER"

Türkiye'deki ezeli rakiplerinden de bahseden Bilic, "Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray sadece futbol kulübü değiller. Bu camialar birer yaşam biçimi. Devlet gibiler. Sonuçlar iyiyse her şey harika ama kötü sonuçlar için aynı şeyi söyleyemem." ifadelerini kullandı.


ARSENE WENGER'DEN BEŞİKTAŞ'A TEBRİK

Beşiktaş'ın başındayken Arsene Wenger'le arasında geçen bir olayı anlatan Slaven Bilic, "Arsenal ile Şampiyonlar Ligi ön elemesinde iyi bir mücadele verdik. Arsene Wenger bana gelip, 'Türk kulüpleri ile birçok kez iki ayaklı maç oynadım ama ilk kez 180 dakikada kırılma yaşamayan bir Türk takımı gördüm. Tebrik ederim.' dedi. Benim için büyük bir andı." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ VE TÜRK İNSANINI ÇOK SEVDİM"

Beşiktaş'ta yaşadığı zorluklara da değinen Bilic, "Beşiktaş'ta sorun yaşamadık mı? Yaşadık. Maaşlarımız gecikti. Hatta Terzic bana 'Maaşlar niye gecikiyor?" diye sormuştu. Dedim ki, "Sorun değil. Bekle." Gecikti ama ödendi maaşlarımız. Kulüp de kolay bir dönemden geçmiyordu sonuçta. En önemlisi ise şu, 'Zorluklarla büyürseniz, ideal olmayan her duruma daha fazla hazırlıklı olursunuz. Ayrıca Türkiye'yi ve Türk insanını çok sevdim. Türk insanı senden hiçbir şey esirgemiyor. En önemlisi kalbini veriyor sana." dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ