Sivas Nuri Demirağ Havalimanı Bakanlar Kurulu kararı ile 31 Ocak 2002 tarihinde hava trafiğine kapatılmış yine Bakanlar Kurulu kararı ile 17 Ekim 2003 yılında hava trafiğine açılmıştır. 18.12.2010 tarihinde kullanıma açılan yeni terminal binası yıllık 3.000.000 yolcu kapasitesine sahiptir. Özgün bir mimariye sahip olan terminal binası günümüz havalimanı standartlarını karşılayan modern bir tesis olarak inşa edilmiştir.


ÜMRE VE HAC UÇUŞLARINI TÜRK HAVA YOLLARI YAPIYOR
Sivas Nuri Demirağ Havalimanı, Anadolu’nun sürekli büyüyen ve gelişen havalimanlarından birisidir. THY, Anadolujet ve Pegasus Havayolları tarafından tarifeli iç hat uçuşları gerçekleştirilen havalimanında aynı zamanda tarifesiz olarak THY tarafından Suudi Arabistan’ın çeşitli havalimanlarına Umre ve Hac için uçuşlar gerçekleştirilmektedir.


Adana Havalimanı 16 Bin 83 yolcuya hizmet veriyor! Adana Havalimanı 16 Bin 83 yolcuya hizmet veriyor!

Çifte Minareli Medrese 
Türkiye’nin Sivas ilinin merkezinde yer alan medrese. Taç kapı üzerinde yer alan kitabesine göre 1271 yılında İlhanlılar Veziri Şemseddin Cüveyni tarafından yaptırılmıştır.

Demirağ’ın YAPTIKLARI

. Nuri Demirağ ve uçak fabrikası. 
. Ankara’nin doğusuna ilk demiryolunu yaptı. 
. İlk yerli paraşütü yaptı. 


 

Nuri Demirağ’ın hayali maket oldu
Bursa’da bir meslek lisesinde, Türk havacılığının simge isimlerinden Nuri Demirağ’ın hayali olan ve 1938’de maketinin prototipi üretilerek Almanya’ya testlere gönderilen savaş uçağı “Nu.D-40”ın orijinal çizimlerine sadık kalınarak maketi yapıldı.


Nuri Demirağ’ın HAYATI
1886 yılında Sivas’ın Divriği kasabasında doğdu. Bu kasabanın eşrafından Mühürdarzade Ömer Bey’in oğludur, annesinin adı Ayşe Hanım’dır. Babasını henüz üç yaşında iken kaybetmiş, annesinin himaye ve teşvik kanadı altında otodidakt olarak yetişmiştir.Ortaöğrenimini Divriği Rüştiye Mektebi’nde tamamladıktan sonra okuldaki başarısı nedeniyle öğretmen yardımcısı olarak bir süre kendi okulunda görev yaptı. 1903’te Ziraat Bankası’nın açtığı memurluk sınavını kazanarak Kangal kazasındaki şubeye, bir yıl sonra ise Koçgiri (Zara) Şubesi’ne atandı.[4] 1906-1909 arasında Erzurum vilayetinde kıtlık yaşanmıştı.[5] Nuri Bey, 1909’da depolarda bırakılan buğday ve tahılları kişisel inisiyatifini kullanarak halka uygun bedelle sattı. Bu yüzden hakkında soruşturma açıldı ve aklandı.


Etli ekmek, 800 yıldır Konya'da üretiliyor - Son Dakika Haberler

Türkiye’nin en geleneksel tatları...

Sivas yöresindendir. Sivas’ın en meşhur yemekleri arasında kesme aşı, babiko, madımak, etli ekmek, içli köfte, peskütan çorbası, pezik, sübüra, sirok, sivas katmeri, hıngel, sivas ketesi, divriği pilavını sayabiliriz.

Kaynak: HABER MERKEZİ