50 yıldır Türkiye'nin mimarlık ve yaşam alanı geliştirme kültürüne olumlu katkılar sağlayan Sinpaş, bu misyonunu gelecek nesillere aktarma sorumluluğuyla Mimari Projesi'ni başlatıyor. "Geleceğin İçin tasarla" temasıyla 28 Ekim 2024 tarihinde başlayacak olan yarışmada, gençlerin fikir ve projelerini profesyonel hayatla buluşturmayı hedefliyor.

Sektörün değerli üyeleri jüri koltuğunda

Türkiye ve KKTC’de bulunan üniversitelerin, Mimarlık, Mimarlık ve Mühendislik, Sanat ve Tasarım, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakülteleri’nde lisansüstü öğrencileri ve mezuniyetinin üzerinden 3 yıl geçmemiş yeni mezunların çalışmalarına açık. Yarışmanın jüri üyeleri arasında, değerli isimler yer alıyor. Projede asli temsilci üyeleri arasında, Saa Mimarlık Kurucu Ortağı Mimar Süveyda Bayraktar Atagür, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Mimar Doç. Dr. Serhat Başdoğan, Ergün, Mimarlık Ortağı Yüksek Mimar Eser Ergün, Evrenol Mimarlık Kurucu Ortağı Mimar Mehpare Evrenol ve Konut Katmanları ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ramadan Kumova bulunuyor.

Gelecek nesillere aktarıyoruz

"Geleceğin" temasıyla düzenlenen yarışma ile öğrenci ve yeni öğrencilerin profesyonel hayatla birlikte katılımlarına katkı sağlayacaklarını belirten Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, "Yarım asırlık yolculuğumda birçok başarılı projeye imza attık. En önemlisi ülkemize olumlu yaratacak katkıyı gelecek nesillere aktarıyoruz. Bu sorumluluğu daha da hissettiğimiz yarım asırlık yolculuğumuz gençlerle birlikte böylesine aktarıcı bir projede yer alıyoruz, bizi çok mutlu bir şekilde aktarıyoruz” dedi.  

Yarışmada birinci 125.000 TL, ikinci 75.000 TL ve üçüncü 50.000 TL ödül kazanacak. Ayrıca, satın alma ödülü olarak 50 bin TL verilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ