İBB Müjdat Gürsu Stadı’nda oynanan maç denk kuvvetlerin mücadelesi şeklinde başlasa da mavi kırmızılılar dakikalar ilerledikçe oyuna ağırlığını koymaya başladı. Sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi abluka altına alan ev sahibi ekip 30. Dakikada Mehmet Aydın’ın golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra tempoyu daha da arttıran Silivrispor 38. Dakikada Tugay Keleş’in attığı golle farkı ikiye çıkararak rahatladı: 2-0. Bu golden sonra Osmaniye oyundan tamamen düşerken maç tam anlamıyla tek kaleye döndü. İlk yarının kalan süresinde başka gol olmayınca ev sahibi ekip soyunma odasına 2-0’lık avantajla gitti. İkinci yarı ile birlikte Silivrispor yüklenmeye devam etti. Osmaniyespor özellikle ikinci bölgede oyundan tamamen düştü. 57. Dakikada Ertuğrul Yıldırım’la skoru 3-0’a taşıyan ev sahibi ekip kalan sürede de rölanti bir oyun ortaya koydu. Karşılaşmada başka gol olmayınca Osmaniyespor cezasahasına bile girmeden tamamladığı maçı 3-0 Silivrispor kazandı. 


MEHMET AYDIN’DAN ORTASAHA RESİTALİ
Silivrispor’un oyunu rakip sahaya yıkmasında ve 90 dakika dominant bir oyun ortaya koymasında ortasahanın dinamosu Mehmet Aydın başrolü oynadı. Rakip takımın en az 10 atağını tek başına kesen önlibero hem savunmasını rahatlattı hem de kazandığı topları doğru kullanarak hem toplu hem de topsuz oyunda bir ortasahanın ne kadar önemli olduğunu da gösterdi. Attığı golle perdeyi açan Mehmet Aydın akan oyunda da bütün pozisyonlara yön vererek galibiyetin gizli kahramanı oldu. 


SİLİVRİSPOR İKİNCİ SIRAYA YÜKSELDİ
Bu sonuçla Silivrispor puanını 20’ye yükselterek ikinci sıraya otururken 14 puanda kalan Osmaniye de dokuzuncu sırada kaldı.


GALİBİYET SEVİNCİNİ TARAFTARLARLA PAYLAŞTILAR
Maçın son düdüğüyle birlikte Silivrisporlu futbolcular galibiyet sevincini taraftarlarla birlikte paylaştı. Taraftarlar teknik direktör Özgür Ergün’e üçlü çektirirken maç sonrası soyunma odası da zafer şarkılarıyla inledi. Yöneticilerin prim açıklamalarının ardından soyunma odasındaki coşku ikiye katlandı.  
 

Kaynak: İSKENDER KORDU