Türkiye Ziraat Kupası 1.Tur maçında Silivrispor ev sahibi olarak çıktığı maçta Ergene Velimeşe’yi ilk yarısı golsüz kapanan maçta ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup ederek ikinci tura yükseldi. 

İBB Müjdat Gürsu Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısında denk kuvvetlerin mücadelesini izledik. İlk dakikalarda birbirini tartan iki takım savunma güvenliğini ön planda tutarak oynadı. Mücadelenin ön plana çıktığı ilk yarıda iki takım üçüncü bölgede çoğalmakta zorlanırken pozisyon anlamında da kısır bir 45 dakika geçti. İkinci yarı ile birlikte sahada bambaşka bir Silivrispor izledik. Mavi kırmızılılar özellikle orta sahada topa daha çok sahip olarak oyunun kontrolünü de elinde tuttu ikinci yarı boyunca. Taraftarın da büyük desteğini arkasına alan ev sahibi ekip özellikle 60’tan sonra rakip  kaleye daha etkili geldi. 65. Dakikada sahneye çıkan Arda Yumurtacı Silivrispor’u 1-0 öne geçiren ismi oldu. Konuk Ergene Velimeşe bu golün şokunu atlatamadan 69. Dakikada Emre Demir’in golü geldi: 2-0. Golden sonra Ergene Velimeşe tamamen dağılırken kalan sürede oyunun kontrolünü elinde tutan Silivrispor zamanı da eriterek son düdükle birlikte turu geçen taraf oldu. 
Maçın son düdüğüyle birlikte taraftarlar büyük bir coşku yaşarken Silivrispor da bu sonuçla bu sezon resmi maçlarda ilk galibiyetine imza attı. 
 

Kaynak: İSKENDER KORDU