Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, bugüne kadar toplamda 15 milyon TL değerinde destek sağladıklarını ve bu katkıların çiftçilerin üretim maliyetlerini azaltmaya yönelik olduğunu vurguladı.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, yerli ve milli arpa tohumu dağıtımı ile çiftçilerin maliyetlerinin düşürüldüğünü ve üretimin teşvik edildiğini belirtti. 1.800 çiftçiye toplamda 360 ton arpa tohumu dağıtılacağını açıklayan Balcıoğlu, her üreticiye 200 kilogramlık (4 çuval) tohum desteği verileceğini dile getirdi. Bu sayede Silivri’de 16.200 dekarlık alanın arpa ile buluşacağına dikkat çekti. Balcıoğlu, "Bu sadece bir tohum değil, Silivri’mizin geleceğine ekilmiş bir umuttur" ifadelerini kullandı.

HALKA YAKIN, RANTTAN UZAK ANLAYIŞ

Projenin maliyetinin 5,5 milyon TL olduğunu vurgulayan Başkan Balcıoğlu, ranttan uzak bir anlayışla çalıştıklarını söyledi. "Biz bu toprakları beton yığınlarıyla doldurmak için değil, çiftçimizin alın teriyle yeşertmek için varız" diyerek belediyenin çiftçi dostu yaklaşımını öne çıkardı.

KENT TARIMINI YAŞATMAYA KARARLIYIZ

Balcıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tarıma verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, "Ekrem Başkanımızla birlikte İstanbul’un dört bir yanında 51 bin dekar tarım alanı yeniden ekilmeye başlandı. Silivri’de kent tarımını yaşatmaya kararlıyız" dedi.

ÇİFTÇİYE HER ALANDA DESTEK

Son altı ayda çiftçilere verdikleri desteklerden de bahseden Başkan Balcıoğlu, sadece arpa tohumu ile sınırlı kalmadıklarını, yazlık fide, saman, ayçiçek tohumu, atalık sebze tohumu ve tıbbi aromatik bitki desteği gibi birçok alanda üreticilerin yanında olduklarını ifade etti. "Bugüne kadar toplamda 15 milyon TL değerinde tarımsal destek sağladık. Bu sayede üretim maliyetlerini azaltarak çiftçimizin yükünü hafiflettik" diye konuştu. 
Törene, geçmiş dönem Gümüşyaka Belediye Başkanı İsmet Kirazpınar, Gümüşyaka Mahalle Muhtarı Mazlum Güçlü, Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer, Belediye Meclis Üyeleri ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR