Polis, Endonezya'nın çatışmalar yaşanan Papua bölgesine inen bir helikoptere silahlı kişilerin saldırdığını belirtti. Yeni Zelandalı pilot öldürüldü. Helikopterde bulunan iki sağlık çalışanı ile iki çocuğu ise serbest bıraktılar.

SİLAHLI KANADA MENSUP

Endonezya havacılık şirketi PT Intan Angkasa Hava Servisi pilotu Glen Malcolm Conning, Özgür Papua Hareketi'nin silahlı kanadı olan Batı Papua Kurtuluş Ordusu'na mensup olduğu iddia edilen silahlı kişiler tarafından katledildi.

YEREL HALKA DOKUNMADILAR

Tüm yolcular güvendeydi çünkü onlar Alama Köyü'nün yerel sakinleriydi. Bu sebeple serbest bırakıldılar. Köy, yalnızca helikopterle ulaşılabilen dağlık bir bölgede yer alıyordu. Ormana kaçan saldırganları aramak için ortak bir güvenlik gücü görevlendirildi.

BU ONUN KENDİ HATASIDIR

Batı Papua Kurtuluş Ordusu Sözcüsü Sebby Sambom, Associated Press'e yaptığı açıklamada, olayla ilgili olarak sahadaki adamlarından herhangi bir rapor almadıklarını söyledi. Sambom, "Ancak eğer böyle bir şey olduysa, yasak bölgemize girmesi onun kendi hatasıdır. Bölge bizim. Herhangi bir hava aracının inmesinin yasak olduğuna dair birkaç kez uyarıda bulunduk" dedi.

Muhabir: Lila Okyanus