Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in bilgisayar sistem ağında meydana gelen büyük bir kesinti nedeniyle şirketin birçok fabrikasında üretimi durdurmak zorunda kaldığı bildirildi. Alman Haber Ajansı (DPA) tarafından verilen habere göre, Volkswagen'in merkez ofisi olan Wolfsburg'daki tesislerinde, bilgisayar sistem ağında bir kesinti tespit edildi.



Bu ağ kesintisi, bugün öğle saatlerinden beri devam ediyor ve şirketin Almanya'daki 4 araç fabrikasında üretimi askıya alınmasına neden oldu. Bu fabrikalar Wolfsburg, Emden, Zwickau ve Osnabrück'de bulunuyor. Ayrıca, Kassel, Braunschweig ve Salzgitter'deki parça fabrikaları da aynı bilgisayar sistemi arızasından etkilendi.



Volkswagen Grubu'nun sözcüsü, bu sistem arızasından Porsche ve Audi markalarının da etkilendiğini açıkladı ve arızanın kaynağını araştırmak için bir kriz masası kurulduğunu belirtti. Sözcü, siber saldırı ihtimalini de dışladı.

Ayrıca, haberlerde bu arızanın yalnızca Almanya ile sınırlı olmadığı ve Avrupa'daki diğer Volkswagen fabrikalarını da etkilediği belirtiliyor. Volkswagen ofislerindeki bilgisayarlarda, e-posta iletişimi gibi merkezi uygulamaların çalışmadığı bildiriliyor.



Bu olay, Toyota'nın ağustos ayında üretim sistemi arızası nedeniyle üretimi durdurmak zorunda kalmasının ardından otomotiv endüstrisindeki bir diğer büyük kesinti olayıdır. Toyota, Japon tedarikçisi Kojima Industries'in bilgisayar sistemlerinin siber saldırıya uğraması sonucu Mart 2022'de tüm fabrikalarını kapatmak zorunda kalmıştı.

Kaynak: aa