Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Batılı liderler ve İran ile bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Dağlık Karabağ'daki çatışmaların artması nedeniyle Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile "acil" görüşme talebinde bulundu.


Azerbaycanlı yetkililer, 9 Eylül'de Ermeni güçlerini bir gecede askerlerine ateş açmakla suçlarken, Erivan bu iddiaları reddetmişti. Ermenistan ise Azerbaycan'ı sınıra "temas hattı" boyunca asker yığmakla suçlamıştı.

PAŞİNYAN ALMANYA BAŞBAKANI SCHOLZ İLE GÖRÜŞTÜ
Öte yandan Paşinyan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile de telefonda bir görüşme gerçekleştirdi. Başbakan Scholz’un son haftalarda giderek artan gerilimden, özellikle de askeri birliklerin konuşlandırılmasından duyduğu derin endişeyi dile getirdiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Alman hükümeti, her türlü askeri gerilimin tırmandırılmasından kaçınılması yönünde güçlü bir çağrıda bulunuyor. Öncelikle şimdi gerekli olan Laçin koridorunun açılması da dahil olmak üzere Karabağ'daki insanlara insani yardım sağlanması konusunda hızlı bir uzlaşmaya varılmasıdır."

Açıklamada, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki ihtilafın ancak diplomatik yollarla çözülebileceği, herkesin gecikmeden bu hedef doğrultusunda yapıcı bir şekilde çalışması çağrısına bulunuldu.

HABER MERKEZİ

Editör: Elif Kızılçay