İzzettin Stadı’nda oynanan maça konuk ekip etkili başladı. Temsilcimiz ilk dakikalarda özellikle savunma hattında önemli hatalar yaptı. 7. Dakikada iki savunma oyuncusunun anlaşmazlığı pahalıya patladı. Penaltıyla sonuçlanan pozisyonda konuk ekip Erhan Şentürk’ün attığı golle deplasmanda 1-0 öne geçti. Golden sonra önce oyunda dengeyi sağlayan Çatalcaspor dakikalar ilerledikçe de oyuna ağırlığını koymaya başladı. İlk dakikalarda savunmada arka arkaya yapılan hatalar düzelince oyunun da bütün hakimiyeti ev sahibi ekibin eline geçti. Kalan sürede bölgeler arası savunma ve hücum geçişlerini de doğru yapmaya başlayan sarı kırmızılılar hem toplu hem de topsuz oyunda rakibine büyük üstünlük kurarak oyunu rakip sahaya yıktı.

Bergama skor avantajına rağmen ilk yarının son düdüğüne kadar mahkum oynadı. Çatalcaspor’un gole en yaklaştığı pozisyon ise 45+2. Dakikada gelişti. Sağ kanattan topla birlikte cezasahasına giren Feyzullah Şahin Güneş cezasahası içinde bekleyen iki takım arkadaşına çıkarmak yerine zor pozisyonda kaleye vurmayı tercih edince Çatalcaspor mutlak bir golden oldu. Soyunma odasına 1-0 yenik durumda giden Çatalcaspor ikinci yarıya da aynı hızla başladı. Tempoyu düşürmeyen ev sahibi ekip rüzgarı da arkasına alarak oyunu tamamen rakip cezasahasına yıktı. Bergama Belediye ortasahada karşılaştığı prese cevap veremeyince oyunu da kendi sahasında kabul etmek zorunda kaldı.

Bütün hatlarıyla yüklenen Çatalcaspor’da 71. Dakikada savunmadan ileri çıkan Muhammed Yıldırım rakip fileleri havalandırınca skora denge geldi: 1-1. Maçın son bölümlerinde konuk ekip kontrataklarla tehlikeli gelmeye başladı. 83. Dakikada kaleci Barış Başkan karşı karşıya pozisyonda yaptığı kurtarışla Çatalcaspor’u adeta ipten alan isim oldu. Kalan sürede başka gol olmayınca temsilcimiz sahadan 1-1 beraberlikle ayrılarak sezona 1 puanla başlangıç yaptı. Çatalcaspor sezonun ilk haftasında oynadığı kolektif oyunla ve takım bütünlüğüyle sahadan 1 puanla ayrılmasına rağmen oyun olarak sınıfı geçti. Kalite olarak Bergama Belediye’nin üzerinde olan Çatalcaspor ilerleyen haftalar için de umut veren bir takım görüntüsü ortaya koydu. 


Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU

Editör: Elif Kızılçay