Kanser tedavisi gören Sunderland taraftarı Bradley Lowery, futbolcu Jermain Defoe ile kurduğu yakın arkadaşlıkla ve futbolseverlerin sempatisini kazanmasıyla hafızalarda yer etti. Minik Bradley, 2017 yılında henüz 6 yaşındayken maalesef hayatını kaybetti. Acı kayıp sonrası en çok etkilenenlerden biri de futbolcu Jermain Defoe oldu. 

Championship 9. haftasında geçtiğimiz cuma günü oynanan Sheffield Wednesday-Sunderland maçında ise Bradlet Lowery'nin anısına büyük saygısızlık yapıldı. Sunderland'in 3-0 galip geldiği maçta kendini bilmez 2 Sheffield Wednesday taraftarı, telefonlarından Bradley Lowery'nin fotoğrafını açarak akıllarında acı olayla dalga geçti. Görüntülerin ortaya çıkması sonrası 2 taraftar büyük tepki çekti.

BİR DAHA MAÇLARA GİREMEYECEK

Fotoğrafı tutan 31 yaşındaki Dale Houghton, Sheffield Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı. 
Yargıç James Gould, Houghton'ı hiçbir maça katılmama şartıyla kefaletle serbest bıraktı. Ayrıca kokain testi pozitif çıkan adamın uyuşturucu müdahale programına katılmasının sağlanacağı belirtildi. Houghton'ın maç günlerinde Hillsborough'a 1,6 km yaklaşması da yasaklandı.

Dale Houghton tutuklanırken yüzünü kapattı.

Olay sırasında Dale Houghton'ın yanındaki 2. şahıs ise kafaletle serbest bırakıldı.

"BU AFFEDİLEMEZ BİR ŞEY"

Bradley'nin annesi Gemma, olayla ilgili olarak, "Bu görüntü bana çok fazla duygu hissettirdi. Kelimelere dökmek bana zor geliyor. Bu sadece Bradley'e değil aynı zamanda kanserle mücadele etmenin getirdiği duygusal travmayı yaşayan diğer insanlara da saygısızlıktır. Bu görüntü olumsuz bir tablo çiziyor. Bu iki adamın Sunderland taraftarlarının tepkisini almak için bu görüntüyü kullanmasına üzüldüm. Bu affedilemez. Bradley'le ilgili sevgi dolu anılardan başka hiçbir şeyim yok." ifadelerini kullandı.

Editör: Elif Kızılçay