NBA'in efsane basketbolcularından Shaq'ın Atlanta'da yıllardır yaşadığı üç evi var. Bunlardan biri için yeni güvenlik sistemine ihtiyacı vardı. Güvenlik şirketiyle iletişime geçtiğinde, ona 80.000 dolarlık fiyat çıkardılar. Milyonlarca dolar değerinde olmasına rağmen Shaq bu fiyatı yüksek buldu.


EVİNE KENDİSİ TAKTI


Bu yüzden birçok kişinin yapacağını yaptı ve daha ucuz bir çözüm aradı. Alışveriş yaparken birkaç Ring kamerası gördü ve bir tane almaya karar verdi. Hatta evine kendisi taktı. Çin'e yaptığı bir seyahatte dünyanın öbür ucundan kapısındaki bir kişiyle görüntülü konuşma yapabildiğini fark etti. Bundan da çok etkilendi.


BEN SHAQUİLLE O'NEAL!


Shaq, işleri bir adım öteye taşımaya karar verdi. Bir teknoloji konferansında şirketin standını buldu ve CEO'ya cesur bir teklifte bulundu. "Hey, adım Shaquille O'Neal. Şirketinize yatırım yapmak istiyorum. Siz de bana reklam yapmam için para ödeyeceksiniz" dedi. CEO kabul etti ve Shaq, Ring'e erken yatırım yapanlardan biri oldu.


ÇOK PARA KAZANDI


Birkaç yıl sonra Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Ring'i 1 milyar dolara satın aldı. Shaq'ın bu nispeten bilinmeyen şirkete yatırım yapma kararı, ev güvenliği için paradan tasarruf etmesini sağladı. Aynı zamanda ona çok para kazandırdı. Tam olarak ne kadar gelir elde ettiği hiç açıklanmadı.
 

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ