Serhan Çetinsaya, Beşiktaş'ta Asbaşkanlık görevinde bulundu. Ancak 2023'ün yaz aylarında bu görevinden istifa etti. Transferde yaşanan fikir ayrılıkları nedeniyle görevinden istifa eden Serhan Çetinsaya, Beşiktaş camiasının yakından tanıdığı bir isim. Artaş Grubu Başkan Vekili olan Serhan Çetinsaya kimdir, ne iş yapıyor? İşte tüm bu soruların cevapları haberimizde yer alıyor.

SERHAN ÇETİNSAYA KİMDİR?

Serhan Çetinsaya, 1990 yılında İstanbul'da dünyaya gedi. Artaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Süleyman Çetinsaya'nın oğlu olan Serhan Çetinsaya, Beşiktaş'ta Asbaşkanlık görevinde bulundu. Ancak 2023 yılında transferde yaşanan fikir ayrılıkları nedeniyle yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti. Serhan Çetinsaya, Artaş Grubu Yönetim Kurulu Bşakan Vekili'dir. Süleyman Çetinsaya, evli ve iki çocuk babasıdır. 

BABASI SÜLEYMAN ÇETİNSAYA VE KARDEŞİNİN MİMARI

Artaş Grubu, perakende, sanayi, gayrimenkul ve turizm alanlarında faaliyet göstermektedir. Serhan Çetinsaya'nın babası Süleyman Çetinsaya tarafından kurulan şirket, faaliyetlerine yıllar önce başlamıştır.  Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan abisi Nuh Çetinsaya ile birlikte çok erken yaşlarda iş hayatına atılan Süleyman Çetinsaya, Bayazıt İş Merkezi, Marmara Çarşısı, Efes, Kavaflar Çarşısı ve Azak İşhanı gibi 50’ya yakın iş merkezini yapan şirketin sahibidir. Yine iki kardeş, 1986 yıllarında otel inşaat çalışmalarına başlamıştır. 14 yılda 7 otel inşaatını sonuçlandırmışlardır. Bir dönemin en popüler alışveriş merkezi Carousel AVM'yi yapan firma da Artaş Holding'dir. Ayrıca yüzde 28 hissedarıdır.

Avrupa Konutları markası ile Türkiye çapında büyük bir büyüme gerçekleştirmişlerdir. 2012 yılındaki vergi listesinde 18. sırada yer almıştır.

BEŞİKTAŞ İSTİFASINI KABUL ETTİ

Beşiktaş, Serhan Çetinsaya'nın istifasının kabul edildiğini yayınladığı mesaj ile duyurmuştu. Açıklamada Serhan Çetinsaya'nın neden istifa kararı aldığı belirtilmemişti. Ancak kamuoyunda Sergio Ramos transferinde yaşanan fikir ayrılıkları nedeniyle Serhan Çetinsaya'nın istifa ettiği belirtilmişti.

Beşiktaş'ın açıklaması şu şekilde oldu:

Yönetim Kurulu Üyemiz Serhan Çetinsaya’nın istifası, Yönetim Kurulumuzun bugün gerçekleştirdiği toplantıda görüşülmüş ve kabul edilmiştir.

Kulübümüze özverili çalışmalar sonucunda değerli katkılarda bulunmuş olan Serhan Çetinsaya’ya emekleri için teşekkür eder, bundan sonraki yaşamında başarılar dileriz.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Beşiktaş JK

Editör: Orhan Duman