Geçtiğimiz günlerde gazeteci Candaş Tolga Işık, Sergen Yalçın'a Borussia Dortmund teknik direktörü Nuri Şahin hakkında soru sormuş, Sergen Yalçın ise yaptığı açıklamada "Borussia Dortmund'a hoca olmak bu kadar kolay mı? Antalyaspor'da iki sene çalış, hiçbir başarın yok, sonra Dortmund'da hoca ol. Bu nasıl oluyor mesela?" ifadelerine yer vermişti. 

NURİ ŞAHİN'DEN SERGEN YALÇIN AÇIKLAMASI

Sezon başında Borussia Dortmund'un başına geçen Nuri Şahin, Maçkolik'e yaptığı konuşmada "Güldüm yani. Yalan yok yani komik. Bana yakışmaz bu konulara çok girmek. Bir yandan çok güldüm çünkü zaten o yüzden yapılan bir şey. Reyting olsun, konuşulsun, ona sallayayım, buna sallayayım... Benim hayat felsefeme, benim değerlerime çok yanlış bir şey. Hiçbir zaman ben çıkıp bir hocayı veya bir oyuncuyu eleştirmem. Çünkü oyun hakkında konuşulmuyor. Mesela; 'Deplasmanda niye 3 maç kazanamadın?' Bunu konuşalım. 

Sergen Yalçın Nuri Şahin

"BEN BUNA CESARET EDEMEM"

'Şampiyonlar Ligi'nde rekor kırdın. Nasıl hazırlandın maça?', 'Genç yaşta Dortmund'a hoca oldun'. Bunları konuşalım. Farioli hakkında da konuşmuş. Ben mesela buna cesaret edemem, etmem. Çünkü adamın yaptıkları ortada. O yüzden o konuya çok değinmemekle beraber, Dortmund gibi büyük bir kulübün beni hangi kriterlerle hoca yaptığını öğrenmek istiyorlarsa burada bir sürü departman var, onlarla görüşebilirler. Hiçbir sıkıntı yok." ifadelerine yer vermişti.

Sergen Yalcindan Surpriz Imza Besiktas Degil Antalyaspor Nuri Sahinin Yerine Geliyor Zuxd
SERGEN YALÇIN'DAN TOKAT GİBİ CEVAP


Nuri Şahin'in açıklamalarına Sergen Yalçın; "Ben Nuri Şahin ile ilgili hiçbir kötü cümle söylemedim. Çok iyi yerlere de gelebilir, efendi, düzgün bir çocuğa benziyor, Harvard'da eğitim almış.. Teknik direktörlükte hiçbir başarı elde etmeden bir yere gelemezsin. Bir yere gelmek için mutlaka belli yerlerden geçmen gerekiyor. 

"BÖYLE KALIRSIN HOCAM"

Nuri'nin tutup da şimdi böyle cevaplar vermesi işte 'Çok saçma'.. Şimdi ben ona böyle söylerim sen böyle söylersen; 'Nuri kardeşim bende apoletler var. Sende ne var? Ne başarın var? Nerede bir başarın var? derim' böyle kalırsın hocam. Yani sen bir antrenörü eleştiremezsin çünkü sen henüz antrenörlük seviyesinde o pozisyona çıkmadın. Aramızdaki fark o. Bende kupalar var ben çoktan çıktım oralara. Yani aynı seviyede değiliz hocam Farioli 
ile falan.. Bunların antrenörlükte hiçbir başarıları yok. Yani bunlarla aynı seviyede değiliz. Önce başarılı olsunlar, önce bir kupalar alsınlar önce bir şey yapsınlar ondan sonra tekrar gelsinler masada konuşalım." dedi.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ