17 yaşındaki genç kız, transseksüel futbolcusu bulunan bir kulübe karşı oynanan maç sırasında yaptığı yorum nedeniyle kendi bölgesinin Futbol Federasyonu tarafından dava edildi. Bir hazırlık müsabakasında kız oyuncunun, "Sen erkek misin?, O bir erkek, Bir daha buraya gelme" gibi ifadeler kullandığı iddia edildi.

SAKALLARIN VAR

Telegraph Sport tarafından ele geçirilen belgelerde, otizmli kız oyuncu, "sakallı" olduğunu söylediği bir oyuncuya "Sen erkek misin?" diye sorduğunu itiraf ediyor. Ayrıca hakeme, "Zaten çok sayıda aşırı fiziksel zorlukla karşılaşıyorum. Güvenliğim konusunda endişe ediyorum. Bu oyuncu, kadın futboluna katılmaya uygun mu?" demiş.

HAKEM RAPORA YAZMADI

Telegraph Sport, hakemin "ayrımcı" olarak gördüğü hiçbir şeyi duymadığını belirtti. Yani olayı rapor etmedi. Kız, rakip bir kulübün, İngiliz futbolunun ayrımcılık karşıtı gözlemcisi Kick It Out aracılığıyla yaptığı şikayetin ardından dava edildi.

KİMLİĞİ GİZLENDİ

Şikayette, trans oyuncunun ve takım kaptanının, onu sürekli transfobiyle suçlayan ifadeleri de yer aldı. Suçlu bulunması halinde altı ila 12 maç ceza alabilecek olan genç kız, kararı bekliyor. Telegraph Sport, çocuk olması ve otizm değerlendirme sürecinde olması nedeniyle genç kızın kimliğini gizlemeyi kabul etti. Otizmli kişilerin cinsiyeti tanımakta zorluk çekmeleri yaygın bir özelliktir.

Kaynak: HABER MERKEZİ