Hatay: Hatay'da seçim yarışında büyük bir çekişme yaşandı; AKP'li Mehmet Öntürk'e 345,884 oy, CHP'li Lütfü Savaş'a ise 342,972 oy çıktı. Savaş, sonuca itiraz edeceklerini açıkladı.

Kırklareli:Kırklareli'nde MHP'li Derya Bulut ile CHP'li aday Mehmet Siyam Kesimoğlu arasında 403 oy fark bulunuyordu. Kesimoğlu, 1924 oyun geçersiz sayıldığını belirterek itiraz yoluna gideceğini açıkladı.

Kütahya:Kütahya'da CHP adayı Eyüp Kahveci, 602 oy farkla belediye başkanı oldu. Ancak MHP, seçimin iptali ve oyların yeniden sayımı için İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu.

Ordu:Ordu'da AKP adayı Hilmi Güler yüzde 40,07 oy alarak birinci parti oldu ve 16,138 farkla önde oldu. İYİ Parti Adayı Enver Yılmaz, sandıklarda usulsüzlük yapıldığını iddia ederek sonuçlara itiraz edeceklerini belirtti.

Gaziosmanpaşa:Gaziosmanpaşa'da 1., 2. ve 3. İlçe Seçim Kurulları, AKP'nin itirazlarını kabul ederek, ilçede verilen oyların yeniden sayılmasına karar verdi. AKP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Fatih Aydemir, seçim sonuçlarına ilişkin Gaziosmanpaşa'nın her üç ilçe seçim kuruluna ayrı ayrı itiraz dilekçeleri sundu. Dilekçelerde, GOP 1. İlçe Seçim Kurulu'nun yetki alanındaki sandıklarda 2,396, GOP 2. İlçe Seçim Kurulu yetki alanındaki sandıklarda 2,955, GOP 3. İlçe Seçim Kurulu'nun yetki alanındaki sandıklarda ise 3,443 oyun bir kısmının geçerli olmasına rağmen çeşitli sebeplerle geçersiz sayıldığı belirtildi.

Beykoz: Beykoz'da, AKP ve MHP'nin seçim sonuçlarına yaptığı itirazlar, Beykoz İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi. Kurul, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde ilçede kullanılan tüm oylar ile geçersiz oyların yeniden sayılması taleplerini reddederek, CHP'nin adayı Alaattin Köseler’in Beykoz Belediye Başkanlığını onadı.

Pendik: Pendik'te, AKP'nin kazandığı seçimlerde CHP'li aday Süleyman Tarık Balyalı, oyların yeniden sayılması için itiraz etti. Balyalı, seçimlerde 8 bin daha az oy aldığına dikkat çekerek, geçersiz oy sayısının 13 binin üzerinde olduğunu ve tutarsızlık olduğunu iddia etti. Pendik'te, gayriresmi verilere göre AK Parti Pendik Belediye Başkan adayı Ahmet Cin 187 bin 623 oy alarak seçimi kazanmış, CHP Pendik Belediye Başkan adayı Süleyman Tarık Balyalı ise 179 bin 608 oyla ikinci sırada yer almıştı.

Kütahya: Kütahya'nın Emet ilçesinde ise MHP'li Mustafa Koca, AKP adayı Ali Ceyhan’dan 22 oy fazla kazanarak seçimleri kazandı. Ancak AKP'li yetkililer, Emet'teki 29 sandıkta tüm oyların yeniden sayımını talep etti.

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde AK Parti ve CHP belediye başkan adaylarının oylarının eşit çıkması üzerine belediye başkanı kura ile belirlendi. Kesin olmayan sonuçlara göre, CHP'nin adayı Nurettin Aygün ile AK Parti'nin adayı Kemal Yakup Azizoğlu, seçimde 452'şer oy aldı.

Bolu'nun Gerede ilçesi, aynı aileden iki adayın seçim yarışına sahne oldu. Büyük Birlik Partisi'nden seçime giren Akif Allar, AKP adayı amcası Mustafa Allar’a 73 oy farkla yenildi. Akif Allar, karara itiraz edeceklerini duyurdu.

Kocaeli'nin Körfez ve Kandıra ilçelerindeki sonuçlar da tartışmalara sebep oldu. Körfez'de AKP adayı Şener Söğüt, CHP adayı Tayfun Balıkçı'yı 1395 oy farkla geçerek belediye başkanı seçildi. CHP sonuçlara itiraz etti, ancak İlçe Seçim Kurulu oyların yeniden sayılması talebini reddetti. Kandıra ilçesinde ise bağımsız aday Cengiz Kan İlçe Seçim Kurulu'na itiraz başvurusunda bulundu.

Tüm itirazların sonuçlanması için 14 Nisan'a kadar süre verildi. YSK'nın belirlediği takvime göre, ilçe seçim kurullarında yapılan itirazların karara bağlanması için son tarih 4 Nisan'dı. İl seçim kurullarına yapılacak itirazlar için son tarih 5 Nisan, il seçim kurullarının kararlarına karşı YSK'ye itiraz için son tarih ise 10 Nisan Çarşamba günü olarak belirlendi. İl seçim kurullarının olağanüstü itirazlar için karar verme süresi ise 14 Nisan olarak açıklandı.

Kaynak: ŞOK GAZETESİ