Hamas'ın İsrail'e yönelik başlattığı 'Aksa Tufanı' sonrası Hizbullah da Lübnan'da İsrail'e karşı saldırılar başlattı. İsrail-Lübnan sınırında, İsrail'e girmeye çalışan Hizbullah üyeleri ve Filistin İslami Cihad örgütü ile İsrail ordusu arasında çatışma yaşandı. İsrail ordusu, yaşanan çatışma sonucu İsrailli üst düzey bir subayın öldürüldüğünü duyurdu. Ayrıca Filistin İslami Cihad örgütü üyesi 2, Hizbullah üyesi 3 kişinin öldürüldüğü, 1 kişinin ise kaçtığı belirtildi.


ABD, Lübnan'ın en güçlü askeri gücü olan ve 2006'da İsrail'le savaşa giren Hizbullah'ı ikinci bir cephe açmaması konusunda uyarmıştı.

Filistin İslami Cihad örgütü, İsrail'e sızma girişiminin "El Aksa Tufanı Operasyonu"nun bir parçası olduğunu söyledi.

İsrail ve Lübnan arasında 8 Ekim'de başlayan karşılıklı saldırılar yeniden şiddetlendi. Lübnan'ın güneyinden İsrail'e doğru roket fırlatıldığı, İsrail'in de topçu atışlarıyla karşılık verdiği belirtildi.

İsrail'in Lübnan'ı hedef aldığı görüntüler:

Hizbullah'ın güdümlü füzeyle bir İsrail tankını hedef aldığı belirtildi. 

İsrail ordusu ise Lübnan topraklarından Avivim bölgesindeki askeri bir araca yönelik roket saldırısında bulundu. Helikopterin, Hizbullah'a ait bir gözlem noktasına çarptığı belirtildi. İsrail ordusu, "Herhangi bir yaralanma bildirilmedi" dedi.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ