Savaş Cebeci, sporla ilgilenenlerin yakından tanıdığı bir isim olsa da birçok kişi adını Kaan Kazgan ile yaptığı kavga ile duydu. 18 Eylül Pazartesi günü MMA dövüşçüsü Kaan Kazgan ile dışarıda dövüş yapan Savaş Cebeci, mağlubiyet aldı. Bu durum sosyal medyada çok konuşuldu. Bunun nedenlerinden birisi daha önce Savaş Cebeci'nin 70 kilonun altındakinden dayak yemeyeceğini iddia etmesiydi. Peki Kaan Kazgan ile yaptığı dövüş ile gündeme gelen Savaş Cebeci kimdir? İşte cevabı...

SAVAŞ CEBECİ KİMDİR?

Savaş Cebeci, 17 Ağustos 1974 yılında Almanya'da doğdu. Daha sonra ailesiyle beraber İstanbul'a taşındı. Üniversite sınavında Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünü kazandı. Daha sonra buradan başarılı bir şekilde mezun oldu.

Savaş Cebeci'nin kariyerinde sporun yeri büyük önem taşıyor. Babasının teşvikiyle dövüş sporlarına ilgi duydu. Gençlik yıllarında kişisel antrenör olarak çeşitli spor salonlarında ve otellerde çalıştı. Ardından Fransa'ya taşındı. Bu ülkede 6 yıl boyunca kişisel antrenör olarak görev yaptı. 

NEW YORK'TA TÜM BELGELERİNİ ALDI

6 yıllık Fransa macerasının ardından ise Amerika'nın New York şehrine taşındı. Burada hem kariyerini geliştirdi hem de eğitimini geliştirdi. Swedish Institute College of Health Sciences University'de spor masajı, postür analizi, kaslarla ilgili postür bozukluklarının manuel terapisi, uygun egzersiz hazırlama gibi konularda uzmanlaştı. New York State lisans sınavını geçerek lisansını aldı ve National Academy Sport Medicine'den Amerika genelinde geçerli olan 'Personal Trainer' sertifikasını almaya hak kazandı. National Certification Board For Therapeutic Massage And Body Work sınavlarını da başarıyla tamamlayarak Amerika genelinde geçerli olan ''Body Work Uzmanı'' lisansını elde etti.

Savaş Cebeci'nin Instagram hesabında 236 bin takipçisi bulunmaktadır. Buradan da zaman zaman spor videolarını paylaşmaya devam etmektedir.

SAVAŞ CEBECİ AÇIKLAMA YAPTI

Savaş Cebeci, yaşanan olay sonrasında ise Instagram hesabından bir video yayınladı. Şu ifadeleri kullandı: ''Arkadaşlar, Kaan Tuzla'ya geldi. Maç yaptık. Beni yendi. Tuzla'ya geldiği için kendisini tebrik ediyorum. Beni yendiği için kendisini tebrik ediyorum. Delikanlıca bir maç oldu. Beni yendi. Helal olsun. Maç bu. Yenmek de var yenilmek de var. Kaşımda biraz açılma var. Durum bundan ibaret. Bu mevzu da böylece kapandı. Herkese bol şanslar.''

Editör: Orhan Duman