Kuraklık çanlarının çaldığı İstanbul'da bazı ilçelerde su kesintileri de meydana gelmeye başladı. Sarıyer'de 3 gündür su kesintisi yaşanırken, vatandaş aralıklarla gelen suyla ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. İlk olarak Pazar günü 18.00 civarı kesilen su, ertesi sabah saat 10.00 civarı geldiyse de akşamüstü tekrar kesinti yaşandı. Salı günü sabah 09.00 civarı gelen su 13.00'de tekrar gitti. 18.00'de verilen su 1 saat sonra yeniden kesildi. Kesintinin bitişi, İSKİ'nin arıza kaydında 27 Eylül 06.00 olarak görülürken, telefonda alınan bilgide 27 Eylül 01.00 olarak belirtiliyor. 

Arızanın nedeni olarak yapılan açıklama şu şekilde:

"Bölgenizi besleyen isale hattında meydana gelen basınç düşüklüğü nedeniyle Sarıyer İlçesi; Zekeriyaköy, Rumelifeneri, Garipçe, Yeni, Rumelikavağı ve Maden mahallelerine 27.09.2023 Çarşamba günü saat 01.00'e kadar su verilemeyecektir. Sabır ve anlayışınız için teşekkür eder, bilgilerinize sunarız."

Suyun aralıklarla geldiği  gündüz saatlerinde işte olan vatandaşlar, 3 gündür duş dahi alamadıklarını belirterek, arızanın giderilmesi için çağrıda bulundu. Bazı vatandaşlar ise çeşmelerden damanacalara su doldurarak geçici bir çözüm buldu. 
 

Kaynak: ELİF KIZILÇAY