Bakırköy'de , 5 çocuğun cinsel istismara uğradığı yönünde şikayet alan savcılık olaylarla ilgili çok yönlü inceleme başlattı. Yapılan araştırmalarda şikayetçi olan çocuklara ilişkin raporlarda aynı psikoloğun imzasının bulunduğu belirlendi. Söz konusu mağdur çocuklardan bazılarının bir süre sonra anlattıklarından vazgeçtikleri anlaşıldı. Ancak ailelerin çocuklarını psikoloğa götürdükten sonra ruh hallerinde değişiklik olduğunu belirtmeleri savcılıkça kuşkulu bulundu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü’ne talimat vererek konunun araştırılması talimatı verildi.

FETÖ ÜYELİĞİNDEN İHRAÇ EDİLMİŞ

Savcılık talimatıyla harekete geçen polis, psikiyatri kliniği hakkında derinlemesine inceleme başlattı. Kliniğin sahibinin Fetullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu iddiasıyla Adli Tıp Kurumu’ndan KHK ile ihraç edilen Prof. Süleyman S.Z. olduğu ortaya çıktı. Süleyman S.Z’nin, 2010-2016 yılları arasında İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu üyesi olduğu ve bu bölümde çocuk tacizlerine bakan tek isim olarak görev yaptığı öğrenildi.

HİPNOTİZE EDİP TELKİNLERDE BULUNMUŞ

Prof. Süleyman S.Z.’nin bazı çocukları ailelerini şikayet etmeleri konusunda telkinlerde bulunduğu iddialarını ulaşıldı. Söz konusu doktorun bazı ailelerden taciz raporlarının gizli tutulması için para sızdırma iddialarına ulaşıldı. Şüphelinin, çocuklara, Türkiye’de anestezi işlemi için kullanılan ketamin verdiği de belirlendi. Hayvanlarda da kullanılan söz konusu ilacın, çocukları hipnoz durumuna soktuğu ve Prof. Süleyman S.Z.’nin, ilacı kullandığı çocuk hastalara taciz edildiklerine yönelik telkinlerde bulunduğu öne sürüldü.

TÜM EKİP GÖZALTINA ALINDI

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Süleyman S.Z., diş hekimi olan eşi Ö.Z.(49), şüpheli profesörün yardımcısı Dr. Ahmet A.(27), Asistan Doktor Zeynep A.(32), İstanbul’da bir devlet hastanesi acil servisinde görev yapan ve şüpheli Prof. Dr. Süleyman S.Z’ye ketemin ilaçlarını temin eden Hüsna A.(29) ve klinik sekreteri İnci A.(51) gözaltına alındı. Süleyman S.Z.’nin polise verdiği ilk ifadesinde, kendisine gelen 40’a yakın hastaya çocukluk döneminde cinsel saldırıya maruz kaldıkları yönünde rapor oluşturduğunu dile getirdiği öğrenildi. Hastalara rapor oluşturma gerekçesini çoklu kişilik bozukluğu üzerinden değerlendirme yapan S.Z.’nin, önce çocuklara telkinde bulunmadığını söylediği ileri sürüldü. Şüpheli Süleyman S. Z. İle yardımcısı ile Ahmet A. tutuklandı.

Kaynak: İHA