Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde yaşanan üzücü bir olay, sosyal medyada geniş bir yankı uyandırdı. Suriyeli bir göçmenin 7 yaşındaki bir çocuğu taciz ettiği haberi, ilçede büyük bir infiale neden oldu. Gece saatlerinde olayın ardından toplandığı belirtilen kalabalık, bazı araçları ters çevirip iş yerlerini ateşe verdi. Bu gelişmelerin ardından sosyal medyada ve haber platformlarında tartışmalar hız kazandı.

Sosyal medyada gündeme gelen bu olaylar sonrası ünlü komedyen Şahan Gökbakar da sessiz kalamadı. Kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gökbakar, “Bu ülkenin bir evladı olarak, net şekilde şunu söylemeliyim,” diyerek şu sözlere yer verdi:

“Ülkemizdeki 'sığınmacı' meselesi, bu ülkeyi yok edecek bir sorun. Hem çok kolay bir şekilde iç karışıklık hali alabiliyor  hem de gelecekte TÜRK toplumunun yapısını bozacak ve yıllar içinde yok edecek büyük bir felaket. Soruyorum, ve bir kez daha soruyorum… Ülkemize bunu neden yaptınız? Nasıl yapabildiniz bunu? Acilen bu işe tüm toplum olarak çözüm aramalıyız.”

Ekran Alıntısı

Gökbakar’ın bu paylaşımı, hem Kayseri’de yaşanan olaylara hem de genel olarak sığınmacı politikalarına dair geniş bir tartışma başlattı. Ünlü komedyen, toplumsal sorunlara dikkat çekerek bu meseleye dair çözüm arayışını savundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ