Kremlin yaptığı açıklamada, ABD başkan adayı Donald Trump'a yönelik suikast girişiminde bulunan saldırganın Ukrayna ile bağlantısının, "ateşle oynamanın" sonuçları olduğunu gösterdiğini söyledi.

BÜYÜK YARDIMLAR

Bu açıklama, ABD'nin Rusya'ya karşı Ukrayna'ya verdiği desteğe açık bir göndermeydi. Washington, Ukrayna güçlerinin Rusya'yı yenmesine yardımcı olmak amacıyla Kiev'e milyarlarca dolarlık askeri yardım gönderdi.

SONUÇLARI VARDIR

FBI'ın Trump'a yönelik suikast girişimi olarak nitelendirdiği olayla ilgili soruya Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov şöyle yanıt verdi: Düşünmesi gereken biz değiliz, düşünmesi gereken ABD istihbarat servisleridir. Her durumda, ateşle oynamanın sonuçları vardır.

BİZİ İLGİLENDİRMEZ

Peskov, suikast girişiminin ABD'yi istikrarsızlaştırma riski taşıyıp taşımadığı sorusuna, bunun Rusya'yı ilgilendirmediğini, ancak Rusya'nın durumu izlediğini söyledi. Peskov, "Siyasi rakipler arasında da dahil olmak üzere, oradaki durumun ne kadar gergin olduğunu görüyoruz. Siyasi mücadele tırmanıyor ve görüyoruz ki çok çeşitli yöntemler kullanılıyor!" dedi. Suikast şüphelisi 58 yaşındaki Ryan Wesley Routh, Rusya'ya karşı savaşta Ukrayna'yı ateşli şekilde destekliyordu.

UKRAYNA'YA GİTMİŞ

Routh, 2022'de Ukrayna'ya seyahat etti ve orada birkaç ay geçirdi. Ayrıca Taliban'dan kaçan Afgan askerlerini Ukrayna'da savaşmaya ikna etmeye çalıştığı öğrenildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ